Președintele ATI, prof. dr. Șerban Bubenek, despre situația COVID din România: „Suntem mai rău decât în perioada septembrie – decembrie”

Valul trei al pandemiei de coronavirus, cel în care România se află în momentul de față, este mai rău decât perioada pe care am trăit-o în septembrie - decembrie 2020, susține prof. dr. Şerban Bubenek, preşedintele Societăţii Române de ATI. Totuși, acum există luminița de la capătul tunelului, chiar dacă nu o vedem încă.

27 mart. 2021, 23:34
Președintele ATI, prof. dr. Șerban Bubenek, despre situația COVID din România: „Suntem mai rău decât în perioada septembrie – decembrie”

Valul trei al pandemiei de coronavirus, cel în care România se află în momentul de față, este mai rău decât perioada pe care am trăit-o în septembrie – decembrie 2020, susține prof. dr. Şerban Bubenek, preşedintele Societăţii Române de ATI. Totuși, acum există luminița de la capătul tunelului, chiar dacă nu o vedem încă.

„Nu am văzut în România acele scene apocaliptice din Franţa, Spania, Italia, cu cozi de ambulanţe în curtea spitalului sau pe strada spitalului, ori bolnavi care să stea pe bordură legaţi de o butelie de oxigen”, a declarat prof. dr. Şerban Bubenek, preşedintele Societăţii Române de ATI, sâmbătă, la Antena 3.

În prezent, suntem mai rău ca în perioada septembrie-decembrie, cu acest al treilea val al pandemiei, având în vedere că s-a ajuns la peste 1.000 de bolnavi care au populat secţiile ATI.

Legat de paturile de la secțiile de Terapie Intensivă, dr. Bubenek spune că „am plecat cu 1.300 de paturi şi acum avem 2.600 de paturi cu ventilatoare”.

 3432 cazuri noi de infectare și 997 de pacienți la ATI în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 27 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 799.164 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 738.569 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.432 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 20.287 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 26.02.2021 (10:00) – 27.02.2021 (10:00) au fost raportate 54 de decese (29 bărbați și 25 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș și București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.832. Dintre acestea, 997 sunt internate la ATI.

Aproape 2 milioane de români, vaccinați anti-Covid până acum în țară

Până acum, în România au fost vaccinate în total aproape 2 milioane de persoane, iar în ultimele 24 de ore 58.547.

 

 


loading...