Preşedintele Băsescu se află în Secuime, de Sfânta Maria VIDEO

Președintele Traian Băsescu  se află la Izvoru Mureșului, judeţul Harghita, pentru a participa la slujba religioasă prilejuită de Hramul Mănăstirii "Adormirea Maicii Domnului", informează Administraţia Prezidenţială.

15 aug. 2013, 06:49
Preşedintele Băsescu se află în Secuime, de Sfânta Maria VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, joi, alături de soţia sa, Maria, la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Izvoru Mureşului din judeţul Harghita, el fiind întâmpinat de maica stareţă, potrivit Mediafax.

Băsescu a ajuns la mănăstirea din Izvoru Mureşului în jurul orei 10.45, el ajungând acolo cu o maşină şi fiind întâmpinat la poarta mănăstirii de către maica stareţă, Miriam.

Şeful statului a mers prin mulţime până în mănăstire, unde asistă la Sfânta Lirurghie, care este oficiată de către Arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, Ioan Selejean.

La ceremonia religioasă sunt prezenţi aproape o mie de oameni, unii dintre ei fiind îmbrăcaţi în costume populare.

La slujba de la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Izvoru Mureşului participă şi ministrul de Externe, Titus Corlăţean, senatorul PSD Ecaterina Andronescu şi judecătorul de la Curtea Constituţională Valer Dorneanu.

În timpul slujbei vor fi împărţite, potrivit maicii stareţe, 1.200 de drapele tricolore, care „vor fi trimise în toate colţurile lumii”, acolo unde trăiesc români, prin reprezentanţii comunităţilor de români prezenţi la Universitatea de vară de la Izvoru Mureşului.

După slujba religioasă va avea loc o agapă în curtea mănăstirii, la care a fost invitat şi şeful statului.

Preşedintele a mai fost la Izvoru Mureşului şi luni, când a participat la cea de-a XI-a ediţie a Universităţii de Vară. Şeful statului a mai fost şi la mănăstirea din localitate, ultima dată luni, când a cerut roşii din seră, precum şi trei trandafiri, el întâlnindu-se atunci cu IPS Ioan Selejean.