Preşedintele BERD: România este un exemplu pozitiv de stat cu un guvern puternic

Într-un interviu pentru americanii de la Bloomberg, despre situația dificilă cu care se confruntă statele din Europa de Est ca urmare a slăbirii economiei zonei euro și a sancțiunilor economice impuse de Rusia, președintele BERD Suma Chakrabarti spune despre România că este un exemplu pozitiv, un stat care are un guvern puternic, capabil să impună reformele structurale necesare și care de altfel a și făcut acest lucru.

17 dec. 2014, 10:33
Preşedintele BERD: România este un exemplu pozitiv de stat cu un guvern puternic

Suma Chakrabarti, președintele BERD, afirmă că reformele guvernului de la București au încurajat Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare să impulsioneze creditarea în România. De asemenea, acesta a mai declarat că în 2015 BERD are de gând să demareze proiecte în valoare de 8 miliarde de euro în zonă, principalele destinații fiind România, Turcia, Polonia și Ucraina.

„BERD, care a oprit finanţarea unor noi proiecte în Rusia după ce aceasta a anexat Peninsula Crimeea, doreşte să îşi extindă proiectele în alte ţări printre care se numără România, Polonia şi Ucraina. BERD intenţionează să investească 8 miliarde ce euro (10 miliarde de dolari) în 2015, beneficiarul principal fiind Turcia”, a declarat Suma Chakrabati. 

BERD: România va avea o creştere economică de 2,4% în acest an, cu riscuri în zona creditării

Preşedintele BERD susţine că ţările care au un guverne puternice, capabile să impună reformele structurale necesare reprezintă noul suflu al Europei.

„România este exmplu bun de ţară care a reuşit să îşi implementeze reformele, lucru care determină BERD să intensifice creditările în această zonă”, a mai spus Chakrabati.