Preşedintele Boliviei, şocat de vestea că FIUL lui pe care îl credea mort TRĂIEŞTE

Preşedintele Boliviei, Evo Morales, a aflat înâmplător că are un copil dintr-o relaţie amoroasă secretă cu o prietenă de-a lui de care s-a despărţit după ce femeia a rămas însărcinată şi i-ar fi spus ulterior că fiul lor a murit.

02 mart. 2016, 16:21

Secretul a ieşit la iveală cu ocazia arestării mamei copilului lui Evo Morales, Gabriela Zapata, care este acuzată de fapte de corupţie, între care spălare de bani, îmbogăţire fără justă cauză, trafic de influenţă şi foloase necuvenite. Toate acestea acuzaţii împotriva Gabrielei Zapata privesc activitatea femeii din cadrul unei companii chineze pentru care lucra şi care obţinuse contracte cu statul în valoare de peste 500 de milioane de dolari,  informează theguardian.com.

Morales a aflat de existenţa fiului său pe care îl credea mort de aproape zece ani de la legătura lui amoroasă cu Gabriela Zapata de la o mătuşă a acesteia. Ea i-a spus acum preşedintelui că fiul lui şi al nepoatei sale s-a născut în 2007, trăieşte şi se numeşte Ernesto Fidel. Morales nu a negat legătura lui cu Zapata şi s-a bucurat enorm că are un fiu care este în viaţă, după ce ea îi spusese că ar fi murit.

„Dacă familia (lui Zapata) îmi va da voie, voi lua eu copilul, ca să îl cresc. Am dreptul să am grijă de el. Sper ca în următoarele ore să mi se aducă copilul. Vreau să îmi sum responsabilitatea pentru el”, a declarat, public, Morales, care s-a declarat mereu ca fiind un burlac convins.

Gabriela Zapata, în vârstă de 29 de ani, a devenit manager general al companiei chineze CAMC Engeneering Co Ltd, pentru Bolivia, în 2013 şi care a obţinut şapte contracte, în care numai unul prin licitaţie. Contractele totalizat peste 500 de milioane de dolari.

Cu toate că scandalul cu copilul „mort” le-a distras atenţia de la treburi mai serioase ale statului, bolivienii sunt sceptici în privinţa telenovelei prezidenţiale, mai ales că aceasta a apărut într-un moment în care Morales nu stă prea bine la capitolul popularitate, dar ar vrea să rămână preşedinte cel puţin până în 2020.

Opozanţii preşedintelui susţin că este aproape imposibil ca Morales să se fi lăsat atât de repede convins că fiul său făcut cu Zapata ar fi murit. Ei au cerut o investigaţie în acest caz. Opozanţii lui Morales au început să găsească şi probe carel-ar putea incrimina pe Morales. Este vorba despre o fotografie în care apar Zapata şi Morales îmbrăţişându-se şi zâmbind la Carnavalul de anul trecut, ceea ce ar confirma continuarea relaţiei lor neoficializate şi în perioada când Zapata lucra la firma chineză care avea proiecte cu statul, iar Morales ar fi cunoscut în acest fel tot ceea ce se petrecea în firmă.

Preşedintele Boliviei a negat toate aceste acuzaţii şi a spus că ar fi fost puse la cale de către adversarii lui politici şi de către americani. El a mai spus că obişnuieşte să se fotografieze cu mulţi oameni care îl admiră, iar într-una dintre fotografii ar fi apărut şi Gabriela Zapata alături de el.

Citeşte şi Referendum în Bolivia: Evo Morales, respins la al patrulea mandat

Jurnalistul Carlos Valverde care a dezvăluit relaţia preşedintelui cu Gabriela Zapata a arătat la televiziune certificatul de naştere al copilului preşedintelui. În vârstă de 56 de ani, Morales care s-a declarat ca fiind un burlac convins, „însurat” doar „cu Bolivia”, a avut grijă să păstreze discreţie în privinţa vieţii personale, dealtfel nelipsită de aventuri.

Cei care au săpat în trecutul primului preşedinte indigen al Boliviei aflaseră mai înainte că mai făcuse doi copii cu două iubite şi că nu avusese grijă de copiii lui. Una dintre ele l-a dat în judecată şi a obţinut recunoaşterea copilului, iar acum este foarte apropiat de o fiică a lui, Eva Liz Morales, care îşi doreşte să calce pe urmele tatălui său în politică.