Preşedintele Braziliei, călare la miting. Apariţie controversată, când ţara a trecut de o jumătate de milionde infectaţi cu COVID-19

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a sfidat încă o dată normele sanitare, participând la un miting cu simpatizanții său, într-un moment în care în țară au fost înregistrate jumătate de milion de cazuri de infectare cu coronavirus.

01 iun. 2020, 06:48
Preşedintele Braziliei, călare la miting. Apariţie controversată, când ţara a trecut de o jumătate de milionde infectaţi cu COVID-19

Jair Bolsonaro a salutat zecile de persoane adunate în faţa palatului prezidenţial din Brasilia, în timp ce oamenii îi scandau numele dat de ei, „Mito, Mito, Mito” (Mitul).

Ferindu-se de această dată să atingă mâinile partizanilor săi, Jair Bolsonaro, înconjurat de garda de corp, a ridicat doi copii pe umerii săi. Ulterior, s-a plimbat printre simpatizanţi călare pe un cal al poliţiei.

Citeşte şi Cum vrea premierul Canadei să prevină apariţia celui de-al doilea val de coronavirus. Măsura este una inedită

Peste jumătate de milion de cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost înregistrate până în prezent în Brazilia, care se află acum pe locul al patrulea în lume ca număr de decese cauzate de Covid-19. În ultimele 24 de ore, autorităţile sanitare braziliene au raportat 16.409 cazuri de infectare, astfel că totalul a ajuns la 514.849.

Brazilia se află pe locul al doilea în lume, după SUA, care au înregistrat peste 1,78 de milioane de cazuri. Bilanţul deceselor în ţara sud-americană este de 29.314. Statele Unite au înregistrat până în prezent cel mai mare număr de decese – 104.383. Locul al doilea este ocupat de Marea Britanie, cu 38.571, iar Italia se află pe locul al treilea, cu 33.415.