Preşedintele Braziliei, Michael Temer, a fost înregistrat când a aprobat fapte de corupţie

Publicat: Joi, 18 Mai 2017 09:52 // Actualizat: Joi, 18 Mai 2017 09:52 // Sursa: romaniatv.net

Președintele brazilian, Michel Temer, a fost înregistrat de proprietarul unei companii în timp ce își dădea acordul pentru plata unor sume de bani cu scopul de a cumpăra tăcerea fostului șef al deputaților Eduardo Cunha, potrivit cotidianului O Globo.

Michel Temer s-a întâlnit la 7 martie cu Joesley Batista, unul dintre proprietarii grupului J&F care controlează în principal gigantul din domeniul produselor din carne JBS, a informat ziarul. Cu acel prilej, Batista i-a explicat șefului statului că îi plătește sume de bani lui Eduardo Cunha, aflat în închisoare, pentru a-i cumpăra tăcerea, a adăugat O Globo.

Înainte de a fi condamnat la sfârșitul luni martie la 15 de închisoare pentru corupție, Cunha, în trecut unul dintre cei mai influenți oameni politici din Brazilia, a acționat pentru destituirea fostei președinte de stânga Dilma Rousseff. "Trebuie să continui asta (plata sumelor de bani)", i-a răspuns președintele Temer, potrivit cotidianului, potrivit Agerpres.

"Președintele Michel Temer nu a cerut niciodată plăți pentru a obține tăcerea fostului deputat Eduardo Cunha. El nu a participat sau autorizat nicio operațiune având ca obiectiv să împiedice o mărturie sau o colaborare cu justiția a fostului parlamentar", a răspuns președinția Braziliei într-un comunicat. Parchetul General și Curtea Supremă a Braziliei au explicat că nu dețin informații despre această afacere. Joesley Batista și fratele său au semnat un acord cu justiția pentru a obține o reducere a pedepsei, a precizat jurnalul.

Citeşte şi Fost amiral condamnat la 18 luni de închisoare pentru corupţie

De mai multe luni, uriașul scandal de corupție Petrobras lovește întreaga clasă politică din Brazilia. La începutul lui aprilie, Curtea Supremă a autorizat deschiderea a 76 de anchete vizând peste o sută de politice de toate culorile, în cadrul afaceri de corupție din jurul grupului de construcții Odebrecht, unul din dosarele afacerii Petrobras, potrivit Agerpres.

În total, 77 foști membri în conducerea gigantului BTP Odebrecht, care au încheiat înțelegeri cu justiția în schimbul reducerii pedepselor. Aproape 2 miliarde de dolari ale Petrobras au fost deturnate pentru a alimenta conturile unor partide politice și ale unor aleși de toate orientările.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8583
RON
21 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H