Preşedintele CA al Complexului Energetic Hunedoara: Nu am primit prime de la CEH

Publicat: Luni, 11 Ianuarie 2016 17:11 // Actualizat: Luni, 11 Ianuarie 2016 17:15 // Sursa: romaniatv.net

Președintele Consiliului de Administrație (CA) al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Aurelian Ghimpău, a declarat luni, pentru Agerpres, că membrii CA nu au beneficiat de prime din partea companiei și că banii pe care i-au încasat aceștia, înainte de începerea procedurii de insolvență a CEH, fac parte dintr-o formă de plată variabilă prevăzută în contractul de administrare.

Foto: stiridinvest.ro

"Nu se numesc prime, se numesc componenta variabilă din drepturi salariale", a precizat Aurelian Ghimpău, menționând că plata acestor sume este decisă de managerul companiei în baza prevederilor din ordonanța referitoare la guvernanța corporatistă.

Aurelian Ghimpău a explicat că membrii CA al CEH au avut dreptul la o indemnizație de 2.300 lei lunar. Trimestrial, aceștia puteau beneficia și de o componentă salarială variabilă, cu condiția realizării unor indicatori din contractul de administrare, cum ar fi reducerea pierderilor.

Citeşte şi Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvenţă

Președintele CA al CEH a menționat că această sumă nu a fost achitată la sfârșitul primelor trei trimestre din 2015, deoarece CEH nu avea aprobat bugetul de venituri și cheltuieli. Banii cumulați au fost plătiți în ultimul trimestru al anului trecut.

Aurelian Ghimpău a precizat că este dispus să restituie suma de bani pe care a încasat-o sub forma drepturilor salariale variabile, în situația în care se va găsi o modalitate legală pentru acest lucru.

"Pentru mine, nu este nicio problemă. Să găsească modalitatea. Eu chiar vreau să-i restitui, să închei cu aceste discuții. Nu am contabilizat acești bani, nici nu am mizat pe ei și nici nu mi-i doresc. (...) Nu sunt un om bogat, dar nici sărac, dar decât să mi se bată obrazul...", a afirmat președintele CA al CEH.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat duminică că a trimis corpul de control la Complexul Energetic Hunedoara, existând suspiciunea că au fost acordate prime pentru cei din conducerea companiei înainte de intrarea în insolvență.

Citeşte şi Ministrul Energiei a trimis Corpul de Control la Complexul Energetic Hunedoara: "S-ar fi dat nişte PRIME"

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 ian 18:45
... });var wpurl = "http://www.ce-blog.ro";

/* ...
11 ian 17:24
... Președintele Consiliului de Administrație (CA) al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Aurelian...
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H