Preşedintele Cehiei este tranşant: Integrarea musulmanilor în Europa este practic imposibilă

Publicat: Duminică, 17 Ianuarie 2016 17:48 // Actualizat: Duminică, 17 Ianuarie 2016 17:48 // Sursa: romaniatv.net

Președintele ceh Milos Zeman, cunoscut pentru pozițiile sale anti-imigranți, a declarat că integrarea musulmanilor în societate în Europa este "practic imposibilă".

"Experiența unor țări din Europa Occidentală unde există ghetouri și sate excluse arată că integrarea comunității musulmane este practic imposibilă", a declarat președintele Milos Zeman într-o înregistrare video publicată duminică pe site-ul cotidianului de mare tiraj Blesk.

"Să-i lăsăm să își trăiască propria cultură în țările lor și să nu îi ducem în Europa, altfel se va termina ca la Koln", a adăugat el, făcând referire la violențele împotriva unor femei în noaptea de Anul Nou în acest oraș din centrul Germaniei.

Citeşte şi 60 de imigranţi au fost prinşi într-o noapte în timp ce încercau să intre în România

"Integrarea este posibilă în cazul unor culturi similare, iar similitudinile pot varia", a adăugat el, subliniind că unele comunități ne-musulmane, precum cea ucraineană sau cea vietnameză, s-au putut integra în societatea cehă.

În vârstă de 71 de ani, Zeman, președinte de stânga, primul șef de stat ales prin sufragiu universal în Cehia, și-a exprimat în mai multe rânduri opoziția față de primirea de imigranți în Europa.

Potrivit președintelui ceh, confreria Frăția Musulmană din Egipt se află în spatele actualului val de imigranți care folosesc mijloace financiare "venite dintr-un anumit număr de state", pentru "a prelua progresiv controlul asupra Europei".

Citeşte şi Comisarul pentru migraţie: Renunţarea la Schengen, "începutul sfârşitului" pentru proiectul european

La sfârșitul lunii decembrie, în mesajul său de Crăciun, președintele ceh a calificat drept "invazie organizată" actualul val migrator, invitându-i pe tinerii imigranți din Siria și Irak "să pună mai degrabă mâna pe arme" pentru a lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

Conform cifrelor ONU, peste un milion de imigranți au ajuns în Europa în 2015, fugind de conflicte armate din Afganistan, Irak și Siria.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 ian 20:14
...sale anti-imigranți, a declarat că integrarea musulmanilor în societate în Europa este „practic imposibilă”. Citește mai departe… ...
17 ian 18:01
... Președintele ceh Milos Zeman, cunoscut pentru pozițiile sale anti-imigranți, a declarat că...
1
EUR
4.8730
RON
23 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H