Preşedintele Chinei: Nicio ţară nu are dreptul să arunce Asia în haos

Publicat: Duminică, 07 Aprilie 2013 10:50 // Actualizat: Duminică, 07 Aprilie 2013 10:50 // Sursa: RTV.net

Nicio ţară nu are dreptul să arunce Asia în haos, a apreciat duminică preşedintele chinez Xi Jinping, într-un context de tensiuni puternice în Peninsula Coreea, fără să numească, totuşi, nici Coreea de Nord şi nici Statele Unite.

Foto: http://www.telegraph.co.uk/

"Nimeni nu ar trebui să fie autorizat să arunce în haos o regiune şi, cu atât mai puţin, întreaga lume, din egoism", a declarat Xi Jinping, fără să menţioneze disputele maritime dintre Beijing şi Tokyo sau cu alte ţări din regiune, informează Mediafax.

"Trebuie să acţionăm în mod concret pentru a soluţiona dificultăţi importante, cu scopul de a asigura stabilitatea Asiei", care "se confruntă cu noi provocări, atât timp cât apar probleme sensibile şi (atât timp) cât există ameninţări în domeniul securităţii tradiţionale şi netradiţionale", a continuat el.

Exprimându-se în faţa mai multor şefi de stat şi de guvern, la Forumul Economic anual de la Boao, pe Insula Hainan (sud), Xi Jinping a îndemnat comunitatea internaţională să apere "o viziune favorabilă unei securităţi globale, comune şi de cooperare".

La forum asistau preşedintele birman Thein Sein, premierul australian Julia Gillard şi directoarea generală a FMI Christine Lagarde.

Peninsula coreeană se confruntă cu o intensificare a tensiunilor, după ce Phenianul a lansat cu succes o rachetă cu rază lungă de acţiune, în decembrie, considerată un tir de rachetă balistică, şi a celui de al treilea test nuclear, în februarie.

Coreea de Nord, căreia China îi este principalul aliat important, şi-a anunţat intenţia de a reporni un reactor nuclear oprit în 2007, în pofida rezoluţiilor ONU care îi interzic orice program atomic, şi a mobilizat două rachete cu rază medie de acţiune pe coasta de est.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 apr 20:32
...Imaginile urmăresc să convingă lumea de faptul că tranziţia puterii a reuşit şi de loialitatea forţelor armate faţă de noul conducător, lipsit de experienţă, în vârstă de aproximativ 30 de ani. Pe scrut, este vorba despre o...
07 apr 10:56
Votează email 0 email
...de tensiuni puternice în Peninsula Coreea, fără să numească, totuşi, nici Coreea de Nord şi nici Statele Unite. Citește mai departe...

View the original here - 

...
1
EUR
4.8297
RON
30 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H