Preşedintele CJ Mehedinţi: Guvernul PNL a tăiat banii copiilor cu nevoi speciale

Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți, acuză Guvernul Orban că a tăiat banii pentru copiii cu handicap.

02 dec. 2019, 20:08
Preşedintele CJ Mehedinţi: Guvernul PNL a tăiat banii copiilor cu nevoi speciale

Scandal uriaş după rectificarea bugetară. „CJ Mehedinti nu a cheltuit banii pe petreceri, traim o realitate crunta, este pentru prima data in 6-7 ani cand un guvern isi permite sa diminueze sumele alocate pentru copiii cu cerinte speciale. Nu se intampla doar pentru copiii cu cerinte speciale din Mehedinti, ci din 18 judete”, a declarat Aladin Georgescu în exclusivitate la România TV. Ulterior, a postat pe facebook documentul prin care se vede clar tăierea de la rectificare.

”PNL A ÎNCEPUT TĂIERILE BUGETARE CU BANII COPIILOR CU HANDICAP

Decizia Guvernului PNL de a tăia banii copiilor cu handicap este incalificabilă!

Constat că ceea ce s-a întâmplat în Mehedinți, s-a întâmplat în mai multe județe.

Mai exact, după trei ani în care județul Mehedinți a primit fonduri importante de la Guvernul PSD, ne trezim acum cu o rectificare bugetară negativă, cu minus 183 000 lei. Ceea ce este incredibil este că banii au fost tăiați.  de la capitolul „Drepturile copiilor cu cerinţe educaţionale speciale care frecventează învăţământul special”, mai exact sumele care presupun alocația zilnică de hrană, bani pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, etc.

Aș vrea să înțeleg cum s-a luat această decizie și cum s-a gândit Guvernul PNL să taie tocmai banii celor care au cea mai mare nevoie de ei. Deja avem semnale de la instituțiile în care învață copiii cu cerințe educaționale speciale, că nu se vor descurca până la sfârșitul anului dacă le sunt diminuate fondurile.” a scris președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, pe Facebook. 

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat, luni, că va solicita ministrului Finanţelor Publice, Florin Cîţu, să efectueze un control la Consiliul Județean Mehedinți pentru a verifica cum s-a cheltuit banul public destinat plății drepturilor copiilor cu cerințe educaționale speciale care frecventează învățământul special. 

„Voi solicita ministerului Finanțelor Publice și ministerului Muncii și Protecției sociale să efectueze un control la Consiliul Județean Mehedinți pentru a verifica cum s-a cheltuit banul public destinat plății drepturilor copiilor cu cerințe educaționale speciale care frecventează învățământul special!”, a anunţat ministrul Economiei, Virgil Popescu, pe Facebook