Dan Diaconescu, CIRC la CNA. Laura Georgescu: Sunteţi cel mai talentat impostor

Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, i-a spus, joi, lui Dan Diaconescu că este "cel mai talentat impostor", aceasta precizând totodată că Diaconescu nu deţine o licenţă audiovizuală în Italia, aşa cum susţine.

24 oct. 2013, 11:51
Dan Diaconescu, CIRC la CNA. Laura Georgescu: Sunteţi cel mai talentat impostor

Dan Diaconescu a sosit, joi, la sediul CNA şi a precizat că a venit în calitate de reprezentant al televiziunii DD TV, de la care are o împuternicire. Totodată, Dan Diaconescu a susţinut că societatea sa – OTV SRL, înregistrată în Italia – deţine o licenţă audiovizuală din Italia pentru televiziunea OTV. De asemenea, Dan Diaconescu a spus că pe 18 octombrie postul DD TV a retransmis programul OTV de pe internet.

Membrii CNA l-au întrebat pe Dan Diaconescu cine a luat decizia ca OTV să fie retransmis pe frecvenţa televiziunii DD TV. În acest context, Diaconescu a spus că membrii Consiliului de Administraţie al DD TV au decis acest lucru, precizând totodată că televiziunea DD TV îi aparţine, deşi nu se regăseşte în acţionariatul oficial al acestui post.

Eu mă aflu aici şi pentru a vă ruga să ne explicaţi cum s-a ajuns la suspendarea emisiei DD TV. Aţi cerut companiei Digital Sky să nu ridice semnalul DD TV la satelit (…) Nu există nicio prevedere prin care puteţi suspenda activitatea unei televiziuni„, a spus Dan Diaconescu, precizând că, potrivit legislaţiei audiovizualului, CNA ar fi putut cel mult să aplice o amendă DD TV pentru modificarea grilei fără a avea avizul CNA.

„Nu am suspendat emisia DD TV”, i-a răspuns Laura Georgescu, preşedintele CNA.

„Cum să nu, aţi solicitat încetarea furnizării serviciului DD TV. Ridicătorul pe satelit nu mai ridică semnalul DD TV la satelit (…) DD TV era preluat de nişte firme de cablu, semnalul era preluat prin intermediul satelitului. Semnalul ajungea prin providerul Digital Sky. Firmele de cablu nu îl mai recepţionează, prin urmare DD TV nu mai este preluat (…) DD TV emitea pe satelit, prin providerul Digital Sky, care ne-a anunţat că nu ne mai poate transmite semnalul, prin urmare acum activitatea DD TV este oprită. În secunda asta, angajaţii DDTV sunt acasă în şomaj, nu ştim pe ce perioadă”, a spus în schimb Dan Diaconescu.

Narcisa Iorga, membru al CNA, i-a spus lui Dan Diaconescu că pe DD TV a fost retransmisă în data de 18 octombrie o televiziune nelicenţiată în România – OTV, pe ecran fiind postată sigla acestei televiziuni nelicenţiate.

Pe de altă parte, Laura Georgescu, preşedintele CNA, l-a invitat pe Dan Diaconescu să intre în legalitate cu DD TV şi să depună noua grila a televiziunii. Acesta a spus că va face acest lucru în cursul zilei de joi. Totodată, Laura Georgescu i-a cerut lui Dan Diaconescu să depună la CNA documentul din care să rezulte că deţine o licenţă audiovizuală din Italia pentru televiziunea italiană OTV.

Dan Diaconescu a susţinut însă că nu este obligat de legislaţia românească să depună un astfel de document la CNA. El a mai spus că deţine de la autoritatea de reglementare în domeniul audiovizualului din Italia, L’Autorità per le garanzie nelle comunicazioni (AGCOM), o autorizaţie de difuzare a unor programe de televiziune prin satelit.

„Puteţi să ne depuneţi şi nouă această autorizaţie? Vreau şi eu o copie”, i-a spus Laura Georgescu.

Diaconescu a răspuns însă că între societatea italiană OTV SRL şi CNA-ul românesc „nu există niciun raport” în baza căruia OTV SRL să prezinte respectivul document. „Suntem o firmă italiană, care se supune legislaţiei italiene”, a mai spus el.

Dumneavoastră nu aveţi licenţă, domnule Diaconescu. Aveţi un simplu aviz„, i-a răspuns Laura Georgescu.

„Nu avem un simplu aviz, avem maximul ce ni se poate acorda„, i-a spus Dan Diaconescu. El a mai spus că nu vrea să depună documentele pe care le are, pentru că este „foarte suspicios” în relaţia cu CNA.

Schimbul de replici între Laura Georgescu şi Dan Diaconescu a continuat.

Am recunoscut întotdeauna: sunteţi cel mai talentat impostor, pe cuvântul meu„, i-a spus Laura Georgescu lui Dan Diaconescu.

De asemenea, în timpul discuţiei, Dan Diaconescu i-a spus Laurei Georgescu că vrea să îi ofere „postul de director general al noului OTV”, unde aceasta va avea şansa să primească un salariu în valută.

Societatea OTV SRL, înregistrată de Dan Diaconescu în Italia, deţine autorizaţie de difuzare a unor programe de televiziune prin satelit eliberată de Autoritatea în telecomunicaţii din Italia, potrivit informaţiilor furnizate, miercuri, de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) din România. Avizul a fost eliberat de AGCOM pe 30 septembrie 2013.

Pe de altă parte, Dan Diaconescu a înfiinţat societatea OTV SRL, care are sediul în Roma şi a fost înscrisă la Registrul Comerţului din Italia, în data de 18 iulie 2013, potrivit unor informaţii furnizate de CNA.

Societatea OTV SRL a fost constituită pe 10 iulie 2013, fiind înscrisă oficial la Registrul Comerţului din Italia pe 18 iulie 2013, conform datelor obţinute de Consiliul Naţional al Audiovizualului din România de la Camera di Commercio Industria Artigianato e Agricoltura di Roma.

Capitalul social al societăţii OTV SRL este 10.000 de euro, obiectul de activitate al societăţii find distribuţie cinematografică, producţie video şi de televiziune.

Asociaţii societăţii sunt Dan Diaconescu (capitalul social vărsat de acesta este 9.500 de euro) şi Diana Voiculescu (500 de euro). Ambii figurează cu domiciliul în Roma, în acelaşi loc unde are sediul legal societatea OTV SRL, respectiv Roma (RM) Via Germanico 107.

Administratorul unic al societăţii este Diana Voiculescu.