Preşedintele Coaliţiei Românilor din SUA: Coldea şi Kovesi au călcat în picioare separaţia puterilor în stat

Presedintele Coalitiei Romanilor din Statele Unite ale Americii, preotul greco-catolic Chris Terhes, acuza conducerile SRI şi DNA că au transformat Romania intr-o securistocratie, in urma dezvaluirilor facute la România TV de fostul deputat Sebastian Ghita.

04 ian. 2017, 15:05
Preşedintele Coaliţiei Românilor din SUA: Coldea şi Kovesi au călcat în picioare separaţia puterilor în stat

Intr-o scurta postare pe pagina de Facebook, marti 3 ianuarie 2017, Chris Terhes a condamnat „securistocratia din Romania”, acuzand institutiile conduse de Florian Coldea si de Laura Codruta Kovesi ca „au calcat in picioare separatia puterilor in stat, au incalcat grosolan drepturile si libertatile romanilor si au creat un sistem care tine Romania captiva unor interese mafiote”.

Si mai grav, liderul Coalitiei Romanilor din SUA ii acuza in mod direct pe sefii SRI si DNA ca au discreditat lupta anticoruptie si justitia ca putere in stat:

Coldea si Kovesi vor intra in istoria post-comunista a Romaniei ca fiind cei care, sustinuti la greu de organele de propaganda din presa, au reusit sa discrediteze pe plan intern si extern atat SRI cat si DNA ca institutii. Grav este ca acestia au invalidat, batjocorit, calcat in picioare principii fundamentale fara de care nu poate exista democratie si stat de dreptAu calcat in picioare separatia puterilor in stat, au incalcat grosolan drepturile si libertatile romanilor si au creat un sistem care tine Romania captiva unor interese mafioteAu discreditat lupta anticoruptie si justitia ca putere in statToate abuzurile facute de DNA+SRI care ies acum la iveala au fost legitimate de judecatori prin hotarari judecatoresti. Securistocratia din Romania este meritul lor”, a scris preotul Terhes.

Traian Băsescu recunoaşte într-o postare pe Facebook că înregistrarea prezentată de Sebastian Ghiţă la România TV este reală. El precizează însă că discuţiile au fost editate şi că informaţiile la care făcea referire leprimise de la structutrile de informaţii ale statului, când era preşedinte, şi nu de la procurori. El susţine că nu s-a întâlnit niciodată cu judecătoarea Camelia Bogdan.

Citeşte şi: Traian Băsescu recunoaşte înregistrarea prezentată de Sebastian Ghiţă: Au fost discuţii private în ultimele luni ale lui 2016


Sfântul Andrei
Sfântul Andrei