Jean-Claude Juncker, preşedintele CE, se îndoieşte că România are ce-i trebuie pentru a conduce Uniunea Europeană timp de şase luni

Publicat: Sâmbătă, 29 Decembrie 2018 10:19 // Actualizat: Sâmbătă, 29 Decembrie 2018 10:29 // Sursa: romaniatv.net

În contextul în care România se pregăteşte să preia preşedinţia semestrială a UE de la 1 ianuarie, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că se îndoieşte că guvernul de la Bucureşti înţelege pe deplin ce înseamnă să conducă blocul comunitar timp de şase luni, relatează sâmbătă dpa.

România este "din punct de vedere tehnic foarte bine pregătită" pentru misiunea de şase luni, a declarat Juncker pentru ziarul german Welt am Sonntag. "Dar cred că guvernul de la Bucureşti nu a înţeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi ţările UE", a adăugat el.

"Acţiunea prudentă necesită o disponibilitate de a-i asculta pe alţii şi o dorinţă puternică de a pune deoparte propriile preocupări ale cuiva", a afirmat Juncker, precizând că unii au îndoieli că situaţia se prezintă astfel în cazul României, potrivit Agerpres.

Juncker a spus că disputa politică internă a României înseamnă că ţara ar putea să nu pară o entitate unită pe scena europeană. "Un front unit este necesar acasă pentru a promova unitatea Europei în timpul preşedinţiei Consiliului", a afirmat preşedintele Comisiei Europene.

Luna trecută, preşedintele român Klaus Iohannis a spus că ţara sa nu este gata să-şi asume preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE, reaminteşte dpa.

El s-a referit la situaţia complicată care a făcut ca cel mai puternic politician din România, liderul Partidului Social Democrat Liviu Dragnea, să nu poată deveni prim-ministru din cauza unei condamnări pentru fraudă electorală, potrivit Agerpres.

Viorica Dăncilă, considerată o marionetă a lui Liviu Dragnea, este cea care deţine acest post, scrie dpa.

România a aderat la UE alături de statul vecin Bulgaria în 2007. Ambele ţări au rămas sub monitorizarea Bruxellesului din cauza nerespectării statului de drept şi a corupţiei foarte răspândite, notează agenţia germană de ştiri.

loading...
9 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 dec 20:10
Răspunde | Votează email 0 email
Romanul satul de Dictatura Johannis
Dar infractorului de la Cotroceni i-ai spus?
29 dec 19:15
Răspunde | Votează email 0 email
avatar
tradatorul Iohannis
29 dec 16:48
Răspunde | Votează email 0 email
klaus
OAJGA BATRANA, te cauta moartea pe acasa dar puti rau a alcool de aceea nu te ia. Javre de astea ca tine platim noi-vezi ca ai PANTOFI DE CULORI DIFERITE IN PICIOARE SAU AI CALCAT IN CEVA MOALE
29 dec 15:20
Răspunde | Votează email 0 email
serj
dar tu sobolanule impreuna cu frankenstein-ul de iohannis pus de merkel aveti cu ce conduce uniunea europeana?
29 dec 13:13
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
Pentru galme corupte si defazate ca ale voastre au murit jurnalisti prin toate colturile lumii, nu s-au dat cu ei ca sa tot mai sara cate un clampau, nestiutor de cauza
... CA DE FAPT NOI TOTI, cum nu putem ajunge la dedesubturi, tocmai din cauza curvelor voastre de jurnalisti, de dezertori!

Cine v-a scos, draga, inspre AICI, ca doar le-ati stiut intotdeauna mai bine decat altii?
29 dec 12:59
Răspunde | Votează email 1 email
Emil
O singura precizare trebuia sa faceti: cand a declarat asta era dimineata la prima ora, sau era deja mut de beat?
29 dec 12:35
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
Treaba nu este a "locatarului temporar" care și el le știe și, de fapt, de ce i-ar spune ȘI lui?
Este el mămica și tăticu gâlmelor voastre corupțe, defazate?
29 dec 12:02
Răspunde | Votează email 1 email
AndreiV
Autodeclaratul succesor nazist,n-are rusine,bun simt si urmareste sa distruga ROMANIA.Nu a facut nimic,DOIAR A FURAT SI SI-A ASUGURAT UN LOC "CONFORTABIL" in acestia ni,iar acum vrea sa dovedeasca faptul ca poporul roman este ANALFABET SI NU ARE CAPACITATYEA DE A SE AUTOGUVERNA.Deci atentie nemtilor,austriecilor,olandezilor,francezilor,averea Romaniei easte doar pentru voi,doar voi stiti sa luati painea de la gura romanilor,pentru ca apoi sa le aruncati,din cand in cand cate o coaja.Nu a reusit sa alunge cu parul pe cei alesi de poporul incompetent si nestiutor,iar acum vrea sa arate lumii si mai ales ue ca trebuie sa ne umileasca iar si sa ne batjocoreasca, atribuind presedentia altui stat axa cum a spus furerul care se vrea sa fie singurul care sa conduca,incalcand flagrant cONSTITUTIA,legile tarii,independenta si suveranitatea nationala.Si asta tocmai in an centenar. El nu a organizat nimic in acest an aniversar,doar a boicota cu toate puterile si s-a impotrivit din toti rarunchi,pentru ca poporului roman sa ii fie mai bine si sa nu mai fie umilit si batjocorit de nimeni. Furerului insa nu-i pasa.Vrea doar lux si bogatie si romani in mizerie si saracie.
29 dec 11:32
Răspunde | Votează email 1 email
RaduD
Sa-i spuna si locatarului temporar de la Cotroceni!
1
EUR
4.7228
RON
16 Jun
noapte 18 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H