Preşedintele Donald Trump a ordonat ca drapelele să fie coborâte în bernă după masacrul de la liceul din Florida

Preşedintele american Donald Trump a pus joi atacul armat din ajun de la un liceu din Florida, soldat cu 17 morţi, pe seama unui "dezechilibrat" şi a lipsei de vigilenţă a autorităţilor, fără a evoca problema pe care o reprezintă armele de foc în SUA.

15 feb. 2018, 14:27
Preşedintele Donald Trump a ordonat ca drapelele să fie coborâte în bernă după masacrul de la liceul din Florida

„Atâtea semne că trăgătorul din Florida era un dezechilibrat mintal, chiar dat afară din şcoală pentru proastă purtare. Vecinii şi colegii lui de clasă ştiau că (respectivul) reprezintă o mare problemă. De semnalat întotdeauna autorităţilor, iar şi iar!”, a transmis Trump pe Twitter, joi dimineaţa.

Liderul de la Casa Albă a ordonat totodată joi coborârea drapelelor în bernă, în semn de respect pentru victime, potrivit unui comunicat al preşedinţiei. „Ţara noastră poartă doliu alături de cei care şi-au pierdut apropiaţi în atacul armat de la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, Florida”, a subliniat Trump în comunicat, informează Agerpres.

În acelaşi timp, purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei americane Sarah Sanders a anunţat că şeful statului „se va adresa ţării” în legătură cu masacrul, la ora locală 11.00 (16.00 GMT).

În reacţiile sale, Trump nu a evocat până acum nicio secundă problema armelor de foc, în condiţiile în care autorul atacului, Nikolas Cruz, de 19 ani, era înarmat cu o puşcă semiautomată AR-15 şi mai multe cartuşe, când a intrat, miercuri, în liceul Marjory Stoneman Douglas, cu puţin înainte de sfârşitul orelor de curs.

A fost cel mai mare masacru petrecut într-o şcoală din SUA după cel de la Sandy Hook, din decembrie 2012, soldat cu moartea a 20 de copii de 6-7 ani şi a şase adulţi.