Președintele Dumei de Stat anunță că mobilizarea e şi anti NATO. 10.000 de voluntari s-au înrolat deja!

Vladimir Putin a declarat că sprijină propunerea Ministerului rus al Apărării și a Statului Major al Forțelor Armate Ruse de a efectua mobilizări parțiale pe teritoriul ţării.

22 sept. 2022, 20:04
Președintele Dumei de Stat anunță că mobilizarea e şi anti NATO. 10.000 de voluntari s-au înrolat deja!

Mobilizarea parțială, care a fost decisă de președintele rus, Vladimir Putin, „va ajuta la rezolvarea sarcinilor operațiunii militare speciale”, deoarece împotriva soldaţilor ruşi „luptă şi forțele NATO”, a declarat, joi, președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, pe canalul său Telegram.

„Astăzi, împotriva soldaților și ofițerilor noștri luptă nu numai formațiunile armate naziste, ci și forțele NATO” – a scris el. „Linia de contact este de peste 1.000 de km. Pentru a înțelege: în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei (cel de-Al Doilea Război Mondial n.red.), pentru eliberarea teritoriilor ucrainene de fasciști au operat patru fronturi. Evident, este necesar să creștem numărul forțelor noastre armate” – a subliniat Volodin, potrivit Rador.

VIDEO. Ruşii refuză să se supună încorporărilor forţate: „Acesta nu este război!”. Europa promite avantaje dezertorilor din Rusia

Amintim că, miercuri, în timpul unui mesaj televizat adresat naţiunii, Vladimir Putin a declarat că sprijină propunerea Ministerului rus al Apărării și a Statului Major al Forțelor Armate Ruse de a efectua mobilizări parțiale pe teritoriul ţării și a semnat un decret în acest sens. Liderul rus a mai declarat că Washingtonul, Londra și Bruxellesul „împing direct Kievul pentru a muta operațiunile militare” pe teritoriul Federației Ruse şi a subliniat că securitatea Rusiei va fi asigurată cu toate mijloacele de care dispune.

Medvedev ameninţă cu folosirea întregului arsenal rus, inclusiv armamentul nuclear strategic, în apărarea unor ”noi regiuni” ruseşti

Rusia şi-ar putea folosi întregul arsenal – inclusiv armamentul nuclear strategic – ameninţă joi, într-o postare pe Telegram, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, relatează AFP.

Putin va putea chema până la un milion de rezervişti. În ordinul prezidenţial, mobilizarea nu mai este „parţială”
”Nu doar capacităţile de mobilizare, ci şi toate armele ruse, inclusiv armele nucleare strategice şi armele bazate pe noi principii ar putea fi folosite pentru a apăra Rusia”, scrie Medvedev pe Telegram.

Referendumurile prevăzute de către ocupaţia rusă şi separatişti proruşi în Ucraina ”vor avea loc”, dă asigurări vicepreşedintele Consiliului de Securitate rus.  ”Nu există cale înapoi”, subliniază el. ”Establishmentul occidental şi toţi cetăţenii statelor NATO, în general, trebuie să înţeleagă că Rusia şia- ales propria cale”, subliniază Medvedev.

Aproximativ 10.000 de voluntari s-au prezentat pentru a se înrola în campania militară a Rusiei în Ucraina, fără a aștepta actele de convocare emise în urma unei mobilizări parțiale, au informat joi agențiile de presă ruse, citând Statul Major rus.

Președintele Vladimir Putin a anunțat miercuri prima mobilizare publică a Rusiei după cel de-al Doilea Război Mondial. Ministrul apărării a afirmat că își propune să recruteze 300.000 de specialiști cu experiență pentru campania Rusiei în Ucraina, unde a suferit recent eșecuri grave, potrivit Rador.