Preşedintele Emmanuel Macron îşi întăreşte declaraţiile cu privire la "moartea cerebrală a NATO în faţa lui Donald Trump

Publicat: Marţi, 03 Decembrie 2019 18:53 // Actualizat: Marţi, 03 Decembrie 2019 19:19 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele francez Emmanuel Macron a acuzat marţi Turcia de faptul că lucrează ”uneori cu intermediari ai Statului Islamic (SI)” şi de faptul că luptă împotriva kurzilor, aliaţi în Siria ai coaliţiei internaţionale conduse de către Statele Unite, într-o conferinţă de presă comună cu Donald Trump.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a acuzat marţi Turcia de faptul că lucrează ”uneori cu intermediari ai Statului Islamic (SI)” şi de faptul că luptă împotriva kurzilor, aliaţi în Siria ai coaliţiei internaţionale conduse de către Statele Unite, într-o conferinţă de presă comună cu Donald Trump, potrivit

 ”Când mă uit la Turcia, ei se bat în prezent împotriva celor care au luptat alături de noi”. Iar uneori ei lucrează cu intermediari ai SI”, a deplâns Macron în faţa presei, înaintea începerii summitului NATO la Londra. Această declaraţie este ecoul unei declaraţii insultătoare a preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit Agerpres.

La 29 noiembrie, şeful statului turc l-a atacat violent pe omologul său francez, apreciind că acesta şi nu NATO se află în stare de ”moarte cerebrală”.

Macron şi-a reiterat analiza cu privire la ”moartea cerebrală” a NATO în această conferinţă de presă comună cu Trump. ”Declaraţiile mele au provocat câteva reacţii, dar eu menţin ceea ce am spus”, a declarat şeful statului francez, potrivit Agerpres.

”Sunt mulţumit de faptul că declaraţia mea a provocat reacţii. Aş vrea să zdruncin pe toată lumea”, a adăugat el, pledând în favoarea unei consoloidări a angajamentului ţărilor europene în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Reiterându-şi declaraţiile, Macron i-a răspuns astfel în mod frontal omologului său american, care le-a catalogat anterior ”foarte insultătoare” la adresa NATO, potrivit Agerpres.

El a sporit presiunea asupra Turciei acuzând regimul lui Erdogan că lucrează ”uneori cu intermediari ai SI”, dar şi subliniind că Ankara s-a dotat cu rachete ruse incimpatibile cu sistemele NATO.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coaliţie Emmanuel Macron kurzi moarte cerebrală NATO sisteme NATO
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
06 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H