Președintele Europol a cumpărat 1 kg de cocaină din Portul Constanța: „Nu m-a controlat nimeni”. Reacția IGPR

În urma unei cercetări independente, președintele Europol, Cosmin Andreica, a ieșit din Portul Constanța cu un pachet de cocaină pe care susține că a dat nu mai puțin de 100.000 de euro. Problema este că nimeni nu l-ar fi controlat.

21 dec. 2023, 14:17
Președintele Europol a cumpărat 1 kg de cocaină din Portul Constanța: „Nu m-a controlat nimeni”. Reacția IGPR
Președintele Europol a cumpărat 1 kg de cocaină din Portul Constanța: „Nu m-a controlat nimeni”. Reacția IGPR

Președintele Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, susține că a cumpărat un kilogram de cocaină din Portul Constanța și că, la ieșire, nu l-a controlat nimeni. Acesta a postat imaginile cu un pachet în care susține că sunt droguri.

Citește și: Așa arată o autospecială a Poliției scoasă din service după patru săptămâni de reparații intense. Europol: Nu bate, nu troncăne

Președintele Europol a cumpărat 1 kg de cocaină din Portul Constanța. De ce nu l-a controlat nimeni

Cosmin Andreica a postat pe internet o filmare în care susține că ar fi cumpărat din Portul Constanța, cel mai bine păzit port din Europa, un kilogram de cocaină, fără să îl controleze nimeni, însă, la ieșirea din port.

„Suntem în port, tocmai ce am coborât de pe o navă, am vorbit cu niște muncitori și am primit acest parchet, de foarte bună calitate. Ne-au asigurat că este ce trebuie… 100.000 de euro pe un kilogram de cocaină pe piața neagră. Asta înseamnă 1 gram – 100 de euro… Și nu m-a controlat nimeni deocamdată. Vom încerca să trecem cu acest pechet pe una din porțile portului, acolo unde avem agenți de securitate, poliție militară, poliție de frontieră. Important de spus: tot acest port este lăsat în grija unei patrule de poliție”, a spus Andreica în filmare.

Președintele sindicatului spune că s-a dus personal în port, unde a petrecut mai multe zile pentru a vedea care sunt vulnerabilitățile sistemului.

„Nu am avut ce să testez, pentru că nu am întâlnit dificultate în a cumpăra produse de contrabandă, substanțe interzise, nu există niciun control în tot portul, nu avem niciun fel de instrumente prin care să fie verificate persoane”, a declarat el la Digi24.

Andreica mai susține că toată securitatea portului este lăsată în sarcina unei singure patrule de poliție din cauza lipsei de personal: „Avem o patrulă, maxim 2, același lucru și la Poliția de Frontieră”.

„Am plecat din port cu pachetul pe bord. Întrebând dacă voi fi controlat, au zis: „Puteți pleca, nu vă controlează nimeni”, a mai spus președintele Europol.

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, a declarat pentru aceeași sursă că se îndoiește că președintele Europol a cumpărat cocaină din port, dar dacă acest lucru s-a întâmplat, Cosmin Andreica riscă să fie cercetat penal. El a mai spus că Poliția Română are în atenție acest caz: „Aspectele semnalate în spațiul public sunt verificate, din datele pe care le dețin”.

Și purtătorul de cuvânt al MAI, Eduard Ionescu, a avut o reacție, spunând că „tot ce se întâmplă în Portul Constanța este sub atenția noastră”.

Citește și: El e Remus, polițistul de 22 de ani care și-a pus capăt zilelor la Constanța. De ce a recurs tânărul la gestul șocant. Europol: „Incompetența a ucis un polițist”