Preşedintele graţiază peste 2.500 de deţinuţi. Informaţia a fost dată pe Twitter în această dimineaţă, chiar de şeful statului

Graţierea a peste 2.500 de deţinuţi de către preşedintele ţării a fost anunţată pe Twitter, chiar de către şeful statului, Evo Morales. Concret, este vorba despre eliberarea a exact 2.735 de deţinuţi.

04 apr. 2018, 08:48

Această graţiereeste un adevărat balon de oxigen atât pentru deţinuţi, cât şi pentru personalul penitenciarelor din această ţară.

Măsura se adresează cu prioritate deţinuţilor bătrâni, a celor bolnavi,  mai ales cei care se află în fază terminală. De asemenea, femeile însărcinate şi mamele pot beneficia de această graţiere.

Deţinuţii condamnaţi pentru delicte grave, cum ar fi fapte de corupţie, trafic de droguri, jafuri, extorcări de bani, precum şi omorurile nu beneficiază de această graţiere, potrivit Belga. 

Citeşte şi Sute de deţinuţi au fost evacuaţi de urgenţă din Penitenciarul Iaşi. Exista riscul ca imobilul să se prăbuşească

Nu este pentru prima dată când preşedintele Morales ia o asemenea iniţiativă menită să descongestoneze aglomeraţia din penitenciare. În total, aproximativ 5.400 de deţinuţi au fost condamnaţi până acum, iar 12.500 sunt plasaţi în detenţie preventivă.

Bolivia are o populaţie de aproximativ 10,9 milioane de locuitori.