Preşedintele Igor Dodon, suspendat din funcţie pentru a cincea oară

Publicat: Luni, 10 Decembrie 2018 12:22 // Actualizat: Luni, 10 Decembrie 2018 12:25 // Sursa: romaniatv.net

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis suspendarea temporară a preşedintelui republicii, Igor Dodon, pentru refuzul lui de a promulga cinci legi aprobate de parlament, informează luni Radio Chişinău.

Printre acestea se numără cea referitoare la construcţia Ambasadei SUA pe terenul fostului Stadion Republican, cea privind sărbătorirea la 9 mai a Zilei Europei, cea referitoare la noul Cod al Serviciilor Media Audiovizuale şi cea cu privire la reforma Departamentului Trupelor de Carabinieri.

În calitate de preşedinte interimar, preşedintele parlamentului de la Chişinău sau premierul va emite decrete de promulgare a actelor respective, potrivit hotărârii, potrivit Agerpres.

Până acum, Igor Dodon a fost suspendat din funcţia de preşedinte de patru ori, iar obligaţiunile sale au fost îndeplinite de către preşedintele parlamentului, Andrian Candu.

Citeşte şi România blochează adoptarea recentelor concluzii ale Consiliului Afacerilor Externe al UE privind Republica Moldova

Prima dată Igor Dodon a fost suspendat după ce a refuzat să semneze decretul de numire in funcţie a ministrului apărării Eugen Sturza, documentul fiind semnat de Andrian Candu.

Tot presedintele Parlamentului a semnat decretele de numire a noilor miniştri propuşi anterior de democraţi şi respinşi în mod repetat de Igor Dodon.

A treia oară, presedintele a fost suspendat pentru că a refuzat să promulge legea anti-propagandă, iar a patra oară, pentru că a refuzat să semneze decretele de numire în funcţii de miniştri a Silviei Radu şi a lui Nicolae Ciubuc.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 dec 14:45
Răspunde | Votează email 0 email
mitica
....vezi Dragnea, moldoveni au sange-n instalatie .....nu sant lasi s nulasa un nepriceput sa le distruga tara....asta a facut neamtul din cauza lasitatii tale....!
10 dec 14:42
Răspunde | Votează email 0 email
mitica
....vezi Dragnea, moldoveni au sange-n instalatie .....nu sant lasi s nulasa un nepriceput sa le distruga tara....asta a facut neamtul din cauza lasitatii tale....!
1
EUR
4.7228
RON
18 Jun
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H