Preşedintele, insultat de o femeie. Şeful statului a depus plângere împotriva ei

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a depus plângere împotriva unei opozante pe care o acuză că l-a ”injuriat”, prin faptul că a spus că el îi cataloghează pe alegătorii care nu votează cu el drept ”terorişti”. 

08 mart. 2019, 10:43
Preşedintele, insultat de o femeie. Şeful statului a depus plângere împotriva ei

Conducătoarea Partidului Iyi Meral Aksener a fost acuzată de Erdogan de ”insultarea preşedintelui”. Plângerea împotriva conducătoarei Partidului Iyi (dreapta) Meral Aksener a fost depusă joi de către avocaţii preşedintelui turc la Parchetul din Ankara, potrivit agenţiei de presă de stat Anadolu. Ea vizează declaraţii pe care Aksener le-a făcut cu o zi înainte, la Denizli (vest), la un miting de campanie în vederea alegerilor locale de la 31 martie.

”Ce mai faceţi voi, dragi locuitori ai Denizli, pe care preşedintele republicii vă cataloghează terorişti?”, a tunat opozanta la începutul mitingului, informează news.ro.

”Sunt 17 ani de când această persoană poartă o politică ce ne dezbină şi ne ridică unii împotriva altora”, a adăugat Meral Aksener, un fost ministru de Interne.

Citeşte şi Erdogan îl sprijină pe preşedintele Venezuelei: „Frate Maduro, Turcia este alături de tine!”

Aceste declaraţii l-au înfuriat pe Erdogan, care o atacă furibund pe această opozantă, pe care a menajat-o, relativ, până acum, în contextul în care şi-a concentrat atacurile la adresa principalului său opozant, Kemal Kiliçdaroglu, liderul CHP (social-democraţi).

Preşedintele turc este acuzat cu regularitate de către opozanţii săi că îi diabolizează pe cei care nu votează cu el şi a polarizat profund Turcia de când se află la putere, în 2003.

Erdogan îi acuză, în mitingurile sale, pe susţinătorii opoziţiei, mai ales din cadrul CHP şi HDP (prokurd), că se află în solda mai multor ”organizaţii teroriste”.