Preşedintele Iohannis anunţă că va face miercuri o declaraţie despre criza politică declanşată luni

Publicat: Marţi, 27 August 2019 12:43 // Actualizat: Marţi, 27 August 2019 12:43 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, la întâlnirea anuală cu diplomaţii români, că va face miercuri o declaraţie despre criza politică internă declanşată luni, prin anunţul ALDE că iese de la guvernare. Şeful statului a dat asigurări că România este o democraţie consolidată, iar orice se va întâmpla în continuare va fi în limitele constituţionale.

Foto: presidency.ro

"Dați-mi o bună politică internă ca să pot face o bună politică externă, zicea Nicolae Titulescu. Așadar, dragii mei, nu putem să facem abstracție de politica internă a României. Despre actuala criză guvernamentală, despre remaniere, despre calea de ieșire din criză, voi face o declarație publică mâine", a declarat Klaus Iohannis marţi, la Cotroceni.

Şeful statului a subliniat că România va rămâne o democraţie şi un partener credibil şi stabil în orice condiţii.

"Dumneavoastră vă veți întoarce la post și o să fiți întrebați ce se întâmplă în România, cum se va soluționa criza, cum vor decurge alegerile.

Iar dumneavoastră să răspundeți așa: România are o democrație solidă. România are o democrație consolidată, prin referendumul care s-a ținut pe 26 mai a.c. și care a adus un răspuns foarte clar al românilor pentru democrație, pentru o cale pro-europeană, pentru o abordare solidă transatlantică, pentru un stat de drept, pentru o justiție dreaptă, pentru consolidarea și continuarea luptei împotriva corupției.

Dumneavoastră să răspundeți așa: România va rămâne o democrație și un partener credibil și stabil în orice condiții!

O să vă întrebe partenerii, prietenii noștri, ce se va întâmpla, cum se va întâmpla. Iar dumneavoastră să răspundeți așa: orice se va întâmpla în România, se va întâmpla în limitele Constituției.

România este o democrație consolidată, în care Constituția este respectată și indiferent de soluția găsită, România va rămâne un partener serios, predictibil, credibil, angajat în demersurile comune care sunt în curs", a mai spus preşedintele Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, la întâlnirea cu ambasadorii români: România are câteva obiective, aderarea la spaţiul Schengen şi zona euro

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alde iesire de la guvernare criză politică guvern PSD Klaus Iohannis
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 aug 18:20
Răspunde | Votează email 0 email
serj
#iuie_mohannis_!
27 aug 15:35
Răspunde | Votează email 1 email
caiaqfluc
il mai crede cineva pe acest om???!!!
27 aug 14:16
Răspunde | Votează email 1 email
barabula
"va face miercuri o declaraţie despre criza politică internă declanşată luni, prin anunţul ALDE că iese de la guvernare. Şeful statului a dat asigurări că România este o democraţie consolidată, iar orice se va întâmpla în continuare va fi în limitele constituţionale." Zise el in timp ce rumega un brat de fin! El care calca zilnic Constitutia ne va anunta miercuri ca respinge propunerile, dupa o "analiza profunda"! HA,HA!!!!
1
EUR
4.8387
RON
04 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H