Preşedintele Iohannis anunţă că va face miercuri o declaraţie despre criza politică declanşată luni

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, la întâlnirea anuală cu diplomaţii români, că va face miercuri o declaraţie despre criza politică internă declanşată luni, prin anunţul ALDE că iese de la guvernare. Şeful statului a dat asigurări că România este o democraţie consolidată, iar orice se va întâmpla în continuare va fi în limitele constituţionale.

27 aug. 2019, 09:43
Preşedintele Iohannis anunţă că va face miercuri o declaraţie despre criza politică declanşată luni

Dați-mi o bună politică internă ca să pot face o bună politică externă, zicea Nicolae Titulescu. Așadar, dragii mei, nu putem să facem abstracție de politica internă a României. Despre actuala criză guvernamentală, despre remaniere, despre calea de ieșire din criză, voi face o declarație publică mâine”, a declarat Klaus Iohannis marţi, la Cotroceni.

Şeful statului a subliniat că România va rămâne o democraţie şi un partener credibil şi stabil în orice condiţii.

„Dumneavoastră vă veți întoarce la post și o să fiți întrebați ce se întâmplă în România, cum se va soluționa criza, cum vor decurge alegerile.

Iar dumneavoastră să răspundeți așa: România are o democrație solidă. România are o democrație consolidată, prin referendumul care s-a ținut pe 26 mai a.c. și care a adus un răspuns foarte clar al românilor pentru democrație, pentru o cale pro-europeană, pentru o abordare solidă transatlantică, pentru un stat de drept, pentru o justiție dreaptă, pentru consolidarea și continuarea luptei împotriva corupției.

Dumneavoastră să răspundeți așa: România va rămâne o democrație și un partener credibil și stabil în orice condiții!

O să vă întrebe partenerii, prietenii noștri, ce se va întâmpla, cum se va întâmpla. Iar dumneavoastră să răspundeți așa: orice se va întâmpla în România, se va întâmpla în limitele Constituției.

România este o democrație consolidată, în care Constituția este respectată și indiferent de soluția găsită, România va rămâne un partener serios, predictibil, credibil, angajat în demersurile comune care sunt în curs”, a mai spus preşedintele Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, la întâlnirea cu ambasadorii români: România are câteva obiective, aderarea la spaţiul Schengen şi zona euro