Klaus Iohannis a plantat un copac în Dâmboviţa: Este inadmisibil ca în secolul 21 să mai avem tăieri ilegale masive de păduri

Preşedintele Klaus Iohannis a participat vineri la evenimentul de lansare a Campaniei naţionale de împădurire "O pădure cât o ţară", care are loc la Ulieşti în judeţul Dâmboviţa.

06 mart. 2020, 04:04

UPDATE: „Pentru mine personal este o mare bucurie că putem să începem, astăzi, o campanie de replantare. O campanie foarte bună, care va lăsa urma adânci pozitive pentru România.

Pădurile sunt aurul verde al României și acest aur trebuie protejat și înmulțit. Avem încă păduri care sunt încă foarte valoroase, avem păduri care pot fi exploatate, dacă ne uităm în jur mai vedem doar urme a ceea ce au fost Codri Vlăsiei. Aici era pădure cât vedeai cu ochii, iar acum au rămas doar urme.

Este inadmisibil ca în secolul 21 să mai avem tăieri ilegale masive de păduri! Au fost luate o serie de măsuri, dar s-au dovedit ineficiente. Multă vreme PSD-ul s-a ocupat de această problemă fără succes. De aceea este nevoie de un set nou de măsuri pentru a proteja pădurile României, de aceea fac un apel către Guvern, către domnul Orban și miniștrii săi să vină cu o serie de măsuri pentru a proteja pădurile.”, a spus Klaus Iohannnis.

 

STIREA INITIALA. Preşedintele Klaus Iohannis participă, vineri, la debutul campaniei de împădurire „Românii plantează: O pădure cât o ţară”, evenimentul având loc în judeţul Dâmboviţa. Vor mai lua parte ministrul Mediului, Costel Alexe, dar şi premierul interimar, Ludovic Orban, şi prim-ministrul desemnat, Florin Cîţu. În cadrul campaniei, peste 2.500 de păduri vor fi plantate „de la zero”, iar în 7.000 se vor face completări.

Potrivit Ministerului Mediului, ministrul Costel Alexe, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban şi premierul desemnat Florin Cîţu participă, vineri, la evenimentul de lansare a celei mai mari campanii de împădurire din ultimul deceniu – „Românii plantează: O pădure cât o ţară”.

Startul campaniei va avea loc la Ulieşti, judeţul Dâmboviţa, începând cu ora 12.00, în prezenţa a zeci de voluntari, reprezentanţi ai Regiei Naţionale a Pădurilor- Romsilva, precum şi autorităţi locale.

Campania „Românii plantează: O pădure cât o ţară” are deja deschise peste 13.000 de şantiere de împădurire, dispuse la nivel naţional, în toate judeţele ţării.

„Precizăm că în cadrul celei mai mari campanii de împădurire din ultimul deceniu vor fi plantate peste 2.500 de păduri de la ZERO, completate alte completate alte 7.000 de păduri tinere, şi împădurite circa 1.000 hectare de terenuri degradate”, a transmis Ministerul Mediului.