Preşedintele Iohannis va avea consultări cu mediul politic şi partenerii sociali pe tema proiectului „România Educată”

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, în perioada 5-7 iulie, la Palatul Cotroceni, o serie de consultări cu mediul politic şi cu partenerii sociali pe tema proiectului "România Educată", în contextul finalizării dezbaterii publice, anunţă Administraţia Prezidenţială.

30 iun. 2021, 19:17
Preşedintele Iohannis va avea consultări cu mediul politic şi partenerii sociali pe tema proiectului „România Educată”

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, luni, la ora 17,00, Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu liderii coaliţiei de guvernare; marţi, de la ora 16,00, cu conducerea Parlamentului şi cu membri ai comisiilor de învăţământ din cele două Camere; miercuri, de la ora 16,00, cu partenerii de dialog social din zona educaţiei şi cu reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale implicate în proiectul „România Educată”.

În cadrul discuţiilor, vor fi prezentate principalele zone de reformă şi linii de acţiune ale proiectului „România Educată”, în vederea realizării unui consens social şi politic, care să garanteze implementarea sa şi asumarea transpartinică, arată Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis, discurs la Summit-ul Social de la Porto despre proiectul „România educată”

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o intervenţie în cadrul atelierului tematic „Competenţe şi Inovare”, de la Summitului Social de la Porto, din 8 mai.

”Cu această ocazie, Preşedintele României a subliniat importanţa unei educaţii de calitate, atât pentru persoanele tinere, cât şi pentru persoanele adulte, deja active, evidenţiind rolul acesteia în susţinerea unei mai bune integrări pe piaţa muncii, precum şi pentru dezvoltarea societăţii în ansamblu. De asemenea, Preşedintele României a făcut referire la importanţa unei corelări mai puternice a sistemului educaţional cu nevoile pieţei muncii, evocând necesitatea unor abordări flexibile care să faciliteze dobândirea de competenţe şi adaptarea la evoluţiile pieţei muncii”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

În acest context, preşedintele Klaus Iohannis a prezentat principalele coordonate ale proiectului „România Educată” şi a evidenţiat implicarea în acest proiect a unei game largi de actori instituţionali şi privaţi: şcoli, universităţi, asociaţii ale părinţilor, asociaţii ale studenţilor, sindicate şi companii.

Citeşte şi: Clotilde Armand s-a răzgândit: Primăria Sectorului 1 va asigura paza și va continua investițiile în spitale, inclusiv la Spitalul „Grigore Alexandrescu”