Preşedintele Iranului ameninţă cu armele pe masă: Nu mai aveţi mult timp la dispoziţie!

Europa nu mai are mult timp la dispoziţie pentru a salva acordul nuclear cu Iranul după retragerea Washingtonului, a informat preşedintele iranian Hassan Rouhani miercuri, conform agenţiei Fars, relatează news.ro.

17 iun. 2019, 14:29
Preşedintele Iranului ameninţă cu armele pe masă: Nu mai aveţi mult timp la dispoziţie!

„Este un moment crucial şi Franţa încă poate colabora cu ceilalţi semnatari şi astfel poate juca un rol istoric pentru a salva acest acord, în puţinul timp rămas”, a declarat Rouhani la o întâlnire cu noul ambasador francez din Iran.

Rouhani a precizat că anularea acestui acord nu ar fi în interesel regiunii sau al lumii în general.

Preşedintele american Donald Trump a retras anul trecut SUA dintr-un acord nuclear semnat de Iran şi puterile mondiale, reintroducând sancţiuni asupra Teheranului. Trump a condamnat acordul şi a susţinut că nu este unul permanent şi nu are în vedere programul de rachete balistice al Iranului, informează stiripesurse.ro

Semnatarii europeni ai acordului – Franţa, Marea Britanie şi Germania – au aceleaşi îngrijorări ca SUA privind dezvoltarea de rachete balistice a Iranului precum şi privind activitatea din regiune a Teheranului.

Totuşi, statele europene au apărat acordul şi susţin că este cea mai bună cale de a limita capacităţile nucleare ale Iranului şi reprezintă o bază pentru viitoare negocieri.