Klaus Iohannis a REFUZAT propunerea PSD pentru funcţia de premier: Nu accept ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Palatul Cotroceni, că nu acceptă propunerea coaliţiei PSD-ALDE, care a propus-o pe Sevil Shhaideh pentru funcţia de premier. Şeful statului a solicitat PSD-ALDE să facă altă nominalizare de prim-ministru.

27 dec. 2016, 08:49
Klaus Iohannis a REFUZAT propunerea PSD pentru funcţia de premier: Nu accept ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru

Săptămâna trecută, când am avut consultări cu partidele, PSD şi ALDE, care au ţinut să vină împreună, mi-au propus-o pe Sevil Shhaideh pentru poziţia de prim-ministru. Am cântărit cu grijă argumetele pro şi contra şi am decis să nu accept această propunere. În consecinţă, solicit coaliţiei PSD-ALDE să facă altă propunere”, a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

CITEŞTE ŞI: Dragnea şi Tăriceanu, întâlnire de urgenţă după refuzul lui Iohannis. Liderul PSD face declaraţii la ora 16.00

Propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh să fie premier a fost făcută pe data de 21 decembrie.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, înainte de Crăciun, că Sevil Shhaideh este singura propunere pe care o s-o facă preşedintelui pentru conducerea viitorului Guvern, iar dacă va fi refuzată, i-a transmis şefului statului că se vor vedea „în altă parte”.

CITEŞTE ŞI: Dragnea: Încep să cred că Băsescu l-a influenţat pe Iohannis să amâne desemnarea unui premier

Sevil Shhaideh, propusă de PSD-ALDE pentru funcţia de premier, are 52 de ani, este de religie musulmană, este absolventă de ASE, iar timp de aproape 20 de ani a lucrat în Consiliul Judeţean Constanţa, instituţie condusă, din 2004 şi până în vara acestui an, de Nicuşor Constantinescu.

CITEŞTE ŞI: Vasile Blaga: Cred că Iohannis o va accepta pe Sevil Shhaideh