Președintele Klaus Iohannis vrea ca toate spitalele să treacă la Ministerul Sănătății

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, marți seară, într-o conferință de presă despre preluarea spitalelor de către Ministerul Sănătății, după tragedia de la Piatra-Neamț.

17 nov. 2020, 18:34
Președintele Klaus Iohannis vrea ca toate spitalele să treacă la Ministerul Sănătății
Președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, marți seară, într-o conferință de presă despre preluarea spitaleor de către Ministerul Sănătății, după tragedia de la Piatra-Neamț.

„Mâine voi organiza o întâlnire cu reprezentanții sistemului medical pentru a vedea ce se întâmplă cu echipamentele din spitale, mai ales de la ATI. În condițiile suprasolicitării și a creșterii de cazuri, rețelele de suport pot fi depășite, ceea ce poate duce la tragedii. Am solicitat o analiză a contractelor de service pentru echipamente și instalații. În condițiile spitalele dau prioritate altor cheltuieli. trebuie să găsim soluții urgente care au fost neglijate ani la rând. O altă soluție pentru a preîntâmpina astfel de situații este preluarea actului medical la Ministerul Sănătății”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: „Strategia de vaccinare va fi făcută publică săptămâna viitoare”

Președintele Klaus Iohannis a declarat marţi că Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă ca urmare a incendiului de la Piatra Neamţ, răspunzând unei întrebări referitoare la poziţia avută în urma incendiului de la Colectiv faţă de Guvernul Ponta.

”Nu, Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă. În primul rând e un Guvern în funcţie de niciun an de zile şi a gestionat această criză. Nu consider că Guvernul Orban trebuie să plece acasă. Dimpotrivă, Guvernul Orban şi-a asumat guvernarea într-o perioadă când toţi ceilalţi au preferat să strea deoparte şi să comenteze. Această tragedie de la Neamţ ne arată felul în care PSD-ul a tratat sistemul de sănătate, a dus aproape la faliment acest sistem. După ce va fi o nouă majoritate, trebuie sistemul reformat, lucrurile modernizate, simplificate, investiţii în spitale noi sunt necesare, sunt deja planificate, investiţii în aparatură şi mentenanţă”, a declarat preşedintele solicitat să-şi prezinte punctul de vedere faţă de menţinerea Guvernului ca urmare a incendiului de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, având în vedere că după incendiul din Colectiv a afirmat că Guvernul Ponta trebuie să plece.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că e păcat ca dintre tinerii care termină rezidenţiatul să plece în străinătate, în loc să rămână acasă într-un sistem bine gestionat pentru români.