Preşedintele palestinian anunţă demisia guvernului în 24 de ore

Președintele palestinian Mahmoud Abbas a anunțat marți, în fața unui organ al partidului său, demisia guvernului palestinian în 24 de ore, au declarat pentru AFP mai mulți înalți responsabili participanți la reuniune.

16 iun. 2015, 20:21
Preşedintele palestinian anunţă demisia guvernului în 24 de ore

„Guvernul palestinian va demisiona în următoarele 24 de ore”, a declarat Abbas în fața Consiliului revoluționar al Fatah, partidul său, au afirmat, sub acoperirea anonimatului, mai mulți participanți la reuniunea de la Ramallah, potrivit Agerpres.

Ehab Bseiso, purtătorul de cuvânt al guvernului de uniune palestinian, nu a confirmat această demisie. „Am avut o întâlnire (a guvernului) astăzi și această chestiune nu a fost discutată”, a declarat el pentru France Presse.

Această demisie, dacă devine efectivă, va sancționa divizarea mișcărilor palestiniene în ciuda reconcilierii proclamate în 2014 și incapacitatea guvernului de uniune națională constituit atunci de a-și exercita autoritatea asupra Fâșiei Gaza.

Din 2014, mișcarea islamistă Hamas nu a dat niciun semn real că dorește să cedeze puterea luată cu forța în Fâșia Gaza cu prețul aproape al unui război civil în 2007.