Preşedintele Parlamentului bulgar a demisionat

Preşedintele Parlamentului bulgar, Dimitar Glavchev, şi-a dat demisia, vineri, spunând că este un "gest moral" pentru a evita conflictele politice, întrucât ţara se pregăteşte să preia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene în primele şase luni din 2018, relatează site-ul agenţiei Novinite.

17 nov. 2017, 13:32
Preşedintele Parlamentului bulgar a demisionat

Glavchev şi-a depus demisia la registratura Adunării Naţionale, după o întrevedere de jumătate de oră cu premierul Boiko Borisov şi cu liderii grupului parlamentar al formaţiunii GERB, aflată la guvernare.

„Întotdeauna am spus că statul şi stabilitatea acestuia sunt mai importante decât orice”, a declarat premierul Boiko Borisov.

Dimitar Glavchev a precizat că nu a fost nimic ilegal sau nepotrivit, dar situaţia politică actuală şi perspectiva europeană au impus renunţarea la funcţie.

Tot vineri, Parlamentul de la Sofia a votat numirea Tsvetei Karayancheva, membru marcant al partidului de centru-dreapta GERB, în locul lui Glavchev, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Efectele Brexit: Bulgaria cere integrarea celor şase state din Balcanii de Vest în Uniunea Europeană

Opoziţia bulgară, în frunte cu Partidul Socialist, a cerut demisia lui Glavchev şi a anunţat că va boicota sesiunile parlamentare până când preşedintele Parlamentului va demisiona.

Miercuri, liderului Partidului Socialist, Kornelia Ninova, i-a fost refuzat accesul la şedinţele Parlamentului, în baza a ceea ce Glavchev a numit ofense aduse deputaţilor şi membrilor guvernului.


loading...