Preşedintele partidului Dianei Şoşoacă, Ninel Peia: „Aşteptăm ca AUR să revină la sentimente mai bune”

Senatoarea Diana Şoşoacă a fost exclusă din Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), potrivit unor surse politice. Avocata nu a comentat, dar colegii de partid au confirmat.

10 feb. 2021, 19:38
Preşedintele partidului Dianei Şoşoacă, Ninel Peia: „Aşteptăm ca AUR să revină la sentimente mai bune”

Preşedintele partidului AUR, Claudiu Târziu, şi senatorul Sorin Lavric au făcut propunerea de excludere, pentru pozițiile adoptate de senatorul Diana Șoșoacă în interiorul AUR, dar și în exteriorul acestuia.

„Doamna Sosoaca era membru AUR, pentru ca formal trebuia sa se inscrie pe liste ca sa poata candida. Sigur, ea a venit din partea partidului Neamul Romanesc. Doamna Sosoaca, prin atitudinea pe care a avut-o, s-a autoexclus. Dansa nu a inteles ca, odata intrata in Parlament, trebuie sa respecte un flux de comunicare si niste reguli în cadrul grupului parlamentar AUR, pe care nu a vrut sa le respecte.

Domnul Tîrziu, domnul Lavric i-au comunicat doamnei Şoşoacă anumite reguli de joc în cadrul Senatului, iar doamna Şoşoacă înţeleg că vrea să joace singură pe terenul dânsei. Un senator al României nu are ce căuta la o paranghelie cu lăutari şi să transmită live pe Facebook. S-au strâns mai multe lucruri. E o decizia luată la capătul unui lung şir de întâmplări în care a transmis că nu e dispusă să respecte cadrul statutar al partidului şi reguli pe care trebuie să le respecte orice demnitar al statului român.

Noi am fost foarte rabdatori, in conditiile atacurilor absolut halucinante ale domnului Ninel Peia, din partidul Neamul Romanesc. Doamna Sosoaca nu a inteles ca trebuie sa respecte statutul de parlamentar si de parlamentar AUR. Cand faci live-uri pe Facebook de la petreceri de lautari, te descalifici.

Doamnei Sosoaca i s-a comunicat in repetate randuri ca are anumite gesturi si declaratii care nu sunt compatibile cu statutul de parlamentar AUR. Deci stia foarte bine, nu e nicio surpriza.”, a declarat Dan Tănasă la Romania TV.

Preşedintele Partidului Neamului Românesc explică excluderea Dianei Şoşoacă

Ninel Peia, preşedintele Partidului Neamul Românesc, din care provine senatoarea Diana Şoşoacă, a declarat miercuri seara, după ce Şoşoacă a fost dată afară din grupul senatorial AUR, că PNR aşteaptă prelungirea protocolului cu AUR, după ce partidul lui George Simion a refuzat acest lucru.

„Doamna Şoşoacă este parlamentar al Partidului Neamul Românesc, ales pe listele AUR, în baza protocolului făcut între Partidul Neamul Românesc şi AUR în data de 20 octomrbrie 2020. Acel protocol a fost valabil până pe data de 7 ianuarie. Urma ca în acel timp să facem un protocol de colaborare parlamentară, care încă nu s-a făcut, refuzând cei de la AUR, din diferite considerene. Încă mai aşteptăm să revină la gânduri mai bune”, a declarat Ninel Peia, pentru Stiripesurse.ro.