Preşedintele PNL va fi ales pe 17 iunie. Ludovic Orban: Eu sunt în campanie de când m-am înscris în PNL

Preşedintele unic al noului PNL, rezultat din fuziunea formaţiunii liberale cu PDL, va fi ales într-un congres convocat în 17 iunie, la care vor participa 5.000 de delegaţi, anunţă News.ro. Până acum şi-au anunţat intenţia de a candida Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu.

04 mart. 2017, 11:43
Preşedintele PNL va fi ales pe 17 iunie. Ludovic Orban: Eu sunt în campanie de când m-am înscris în PNL

Consiliul Naţional de Coordonare al PNL a aprobat sâmbătă convocarea congresului partidului în 17 iunie, la Bucureşti.

Conform anunţului făcut de către preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, preşedintele unic al partidului nu va putea fi ales de toţi membrii PNL, însă la congres vor fi convocaţi 5.000 de delegaţi.

De asemenea, liderii partidului au decis, sâmbătă, ca forul suprem de decizie al partidului să nu se mai numească Convenţie Naţională, ci Congres.

Până acum, Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu şi-au anunţat intenţia de a candida la şefia PNL.

Ludovic Orban a declarat sâmbătă, în cadrul Consiliului Naţional de Coordonare, că el este în campanie în partid încă de când s-a înscris în formaţiune, fiind astfel plin „de schije şi de cicatrici” în urma bătăliilor pe care le-a purtat pentru PNL.

„Nu vreau să mă uit spre trecut. Vreau să mă uit doar spre viitor. Suntem datori să ţinem minte care sunt motivele pentru care PNL a ajuns la 45% după prezidenţiale şi a reuşit în parlamentare să obţină doar 20%. Începând de astăzi, conducerea centrală va tăcea, nu va mai lua decizii. Cei care trebuie să vorbească, să decidă soarta PNL sunteţi voi, membri PNL. Voi aţi purtat toate bătăliile la firul ierbii, ştiti ce spun oamenii despre lideri, despre deciziile şi acţiunile PNL. Trebuie să luaţi decizia în PNL. E misiunea voastră să recredibilizaţi PNL”, a afirmat Ludovic Orban.

Liberalul a susţinut că „în PNL este nevoie ca de aer de unitate, dar nu o unitate clamată de la microfon şi nu o unitate în înfrângere, ci o unitate care să fie în fiecare dintre liberali”.

El a susţinut că este în campanie în PNL încă de când s-a înscris în formaţiune.

„Eu sunt în campanie în PNL de când m-am înscris în PNL. Sunt plin de schije, de cicatrice în urma bătăililor pe care le-am purtat pentru PNL pentru că niciodată nu m-am dat în lături să dau o bătălie pentru PNL. Avem nevoie ca această campanie în interiorul PNL să fie o sărbătoare a democraţiei, să genereze interes pentru democraţia românească”, a subliniat Orban.

Liberalul a mai spus că PNL trebuie să fie reprezentat la televiziuni de „oameni care au ce spune, au competenţă în ceea ce spun”.

Orban a dat asigurări că nu îşi va critica niciun coleg în campania din interiorul partidului.

„Vă asigur că în toată această campanie nu îmi voi critica niciun concurent indiferent de ce funcţie candidează. Nu voi face altceva decât să mă duc la firul ierbii, la baza partidului. Oricine se înscrie în cursă este binevenit. Eu pot să fac echipă cu orice membru al PNL. Echipa mea este, a fost şi va fi întotdeauna PNL. Nu fac nicio diferenţă între membri PNL. În următoarele trei luni vă rog să nu faceţi nicio diferenţă. Alegeţi-i pe cei mai buni la nivel local, judeţean, naţional, nu ţineţi cont de graniţa care există mental din cauza faptului că suntem proveniţi din două partide diferite”, a conchis Ludovic Orban. 


loading...