Preşedintele PPE, mesaj dur către PSD-ALDE: Este descurajator să vezi că o coaliţie de guvernare schimbă Codul Penal pentru liderul lor

Publicat: Vineri, 26 Aprilie 2019 15:36 // Actualizat: Vineri, 26 Aprilie 2019 15:36 // Sursa: romaniatv.net

Joseph Daul, preşedintele Partidului Popular European (PPE), a declarat, în urma votului de modificare a Codului Penal în România, că acţiunile PSD-ALDE nu sunt demne de o coaliţie de guvernare şi că este „descurajator” că schimbarea Codului Penal este făcută pentru „a se asigura că liderul lor şi alţi politicieni nu vor fi nevoiţi să răspundă pentru greşelile lor”. Politicianul francez a solicitat Guvernului să ia „imediat” toate măsurile necesare pentru aplicarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi ale Comisiei Europene prezentate în ultimul raport privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

„Încă o dată, coaliţia condusă de socialişti (PSD-ALDE), şi-a arătat adevărata faţă. Este descurajator să vezi că o coaliţie de guvernare a unui stat membru al UE schimbă Codul Penal pentru a se asigura că liderul lor şi alţi politicieni nu vor fi nevoiţi să răspundă pentru greşelile lor”.

Daul a caracterizat comportamentul PSD-ALDE unul nedemn de o alianţă de guvernare.

„Un asemenea comportament al coaliţiei PSD-ALDE nu este nici pro-european, nici demn de o alianţă de guvernare. Astfel de acţiuni afectează lupta anticorupţie în România şi buna funcţionare a Justiţiei, în ansamblu. Mai rău, reformele de succes ale României după aderarea la UE sunt în prezent puse în discuţie de actuala coaliţie de guvernare”, a adăugat Joseph Daul.

Acţiunile PSD-ALDE în ceea ce priveşte sistemul judiciar „sunt incompatibile cu principiile statului de drept, cu tratatele europene şi se opun în totalitate intereselor a milioane de români cinstiţi”, a mai spus el. „Este de necrezut că o majoritate de guvernământ dintr-un stat membru al UE, care deţine Preşedinţia Consiliului UE, continuă să încalce, în mod frecvent, regulile şi normele europene. În timpul deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE, Guvernul Român ar fi trebuit să fie un model al respectării valorilor europene, dar, chiar din prima zi, nu a reuşit să o facă”.

„Solicit Guvernului României să ia imediat măsurile necesare pentru a pune în aplicare toate recomandările Comisiei de la Veneţia, precum şi recomandările Comisiei Europene prezentate în ultimul raport privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Un sistem independent de justiţie nu este un lux şi nu este făcut pentru ca doar unii să beneficieze de acesta, este o necesitate pentru o democraţie cu adevărat funcţională ce trebuie să servească fiecărui român”.

În încheierea mesajului, Daul l-a felicitat pe preşedintele Klaus Iohannis pentru iniţiativa de a organiza referendumul cu privire la sistemul judiciar, pe 26 mai.

„Având în vedere situaţia gravă, îl felicit pe preşedintele Klaus Iohannis pentru eforturile şi iniţiativa de a organiza un referendum cu privire la evoluţia sistemului judiciar din România”, a mai spus el.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ALDE Codul Penal Guvern Joseph Daul PPE PSD
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 apr 10:56
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Semnului & ii zic si lui cuvant din respect pentru alte culturi.In cultura mea cuvintele sunt scrise pe hartie si oamenii sunt oameni.
27 apr 09:55
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Au fost incendii de la tigari aprinse dar eu nu am lasat nicio tigara aprinsa aiurea asa ca ne pedepsesc pe toti degeaba in speranta ca/l apuca pe vinovatul adevarat sinceritatea.Mai mult ne/au aprins spiritele,sufletele si tot ce e energetic deci si organismul fiyic cu lipsa angajarilor cu salariu si cu respect ,lipsa promovarii culturii,a binefacerilor,a credintei in Dumneyeu ,a comportamentului bun,moral si decent.
27 apr 08:07
Răspunde | Votează email 0 email
romanul
„Având în vedere situaţia gravă, îl felicit pe preşedintele Klaus Iohannis pentru eforturile şi iniţiativa de a organiza un referendum cu privire la evoluţia sistemului judiciar din România” Asta-i aly pupincurist al lui Johanis care nu vrea sa vada abuzurile di lustitie, care nu vrea sa vada cati oameni au fost distrusi de Kovesi si nemernicii ei si aplaudati de hotul de case dovedit! „Solicit Guvernului României să ia imediat măsurile necesare pentru a pune în aplicare toate recomandările Comisiei de la Veneţia,..." Pai atunci te stergi la fund cu intrebarile lui Ciolanis cu multe case, pentru ca Comisia de la Venetia spune sa nu se faca referendum cand sunt alegeri de alta natura! Daca continuati in modul asta sa nu va mirati ca se face un referendum pentru "ROEXIT" de catre poporul roman care este satul de dublicitatea voastra la UE!
26 apr 20:38
Răspunde | Votează email 1 email
DAN MIHAESCU
DL. NU A CITIT NIMIC DIN CODURILE NOI , CI A VRUT SA IL FELICITE PE IOHANIS CEL CU MULTE CASE
1
EUR
4.8422
RON
25 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H