Preşedintele PPE: Mi se pare scandalos ce se întâmplă în România

Preşedintele PPE: Vreau să salut curajul şi hotărârea românilor care au ieşit în stradă pentru a-şi exprima dezacordul faţă de direcţia în care se îndreaptă ţara lor.  Mi se pare scandalos ce se întâmplă în România.

08 mai 2019, 13:40
Preşedintele PPE: Mi se pare scandalos ce se întâmplă în România

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că i se pare ”scandalos” ce se întâmplă în România, faptul că statul de drept, justiţia independentă şi lupta împotriva corupţiei nu sunt respectate. Daul a salutat ”curajul şi hotărârea românilor care au ieşit în stradă pentru a-şi exprima dezacordul faţă de direcţia în care se îndreaptă ţara lor” şi a spus că-l susţine cu 200% pe preşedintele Klaus Iohannis care a convocat un referendum pentru justiţie.

 ”PNL şi partidele de centru dreapta din România reprezintă nişte aliaţi importanţi pentru această campanie electorală. Împreună apărăm valorile pe care le împărtăşim şi care ne unesc şi când spun aceste lucruri mă gândesc la ţara dumneavoastră, şi anume, o justiţie independentă, statul de drept, democraţia, libertatea şi solidaritatea”, a declarat, miercuri, la Sibiu, preşedintele PPE, Joseph Daul.

Acesta susţine că ”PNL este singurul care poate câştiga alegerile, înlăturând PSD de la putere”.

Daul a vorbit despre faptul că statul de drept, justiţia independentă şi lupta împotriva corupţiei nu sunt respectate în România. ”Vreau să salut curajul şi hotărârea românilor care au ieşit în stradă pentru a-şi exprima dezacordul faţă de direcţia în care se îndreaptă ţara lor. PNL şi întregul PPE îi ascultă cu mare atenţie. Alături de PNL, PPE trebuie să aducă răspunsuri concrete la neliniştile resimţite de români şi de cetăţeni europeni. Mi se pare scandalos ceea ce se întâmplă în România. (…) Ce naşte indignare este faptul că statul de drept, justiţia independentă şi lupta împotriva corupţiei nu sunt respectate în România. Este vorba despre o poziţie populistă a Guvernului pe trebuie să îl combatem şi putem face acest lucru numai prin acţiune”, a mai spus preşedintele PPE.

Citeşte şi Ludovic Orban a discutat cu Joseph Daul, preşedintele PPE, despre miza alegerilor europarlamentare.

Acesta a anunţat că a cerut candidatului PPE pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, să creeze o poziţie de comisar care să fie însărcinat cu respectarea statului de drept, a justiţiei independente şi a luptei contra corupţiei.

Întrebat ce părere are despre referendumul pe justiţie convocat de preşedintele Klaus Iohannis, Daul a răspuns: ”Cetăţenii români trebuie, într-adevăr, să dea un răspuns pentru că miza este legată de statul de drept, de justiţia independentă şi de lupta contra corupţiei. De aceea, preşedintele Iohannis a luat această hotărâre de a convoca referendumul, are dreptate şi îl susţin cu 200%, iar răspunsul este în mâinile poporului”. Acesta a mai afirmat că ”PNL încarnează schimbarea şi poate aduce un nou suflu României punând capăt haosului generat de PSD”.

Joseph Daul va prezide, joi, la Sibiu, summitul Partidului Popular European la care participă, printre alţii, preşedintele Klaus Iohannis şi cancelarul Angela Merkel.