Preşedintele PSD propune executiv de uniune naţională după căderea Guvernului Orban

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Piteşti, că în situaţia în care moţiunea de cenzură va trece, nici PSD, nici UDMR nu vor propune un premier şi că există varianta unui guvern de uniune naţională.

17 ian. 2020, 17:00
Preşedintele PSD propune executiv de uniune naţională după căderea Guvernului Orban

„Este o moţiune serioasă şi chiar dorim să treacă această moţiune (…). După moţiune, dacă va trece, nici PSD, nici UDMR nu vor propune un prim-ministru, deoarece nu avem un proiect politic şi nu avem un program de guvernare. Cred că este suficientă experienţa guvernării PNL fără un program de guvernare coerent şi vedem cu toţii şi simţim mai ales cu toţii costurile. Este varianta unui guvern de uniune naţională până în noiembrie, când sunt alegerile la termen. Nu înţelegem acest moft de a face alegeri cu două-trei luni sau patru-cinci luni înainte de alegerile care sunt la termen. Preşedintele României are atributul de a desemna un prim-ministru şi cred că intrăm într-o logică constituţională democratică”, a spus Ciolacu. Acesta a subliniat că important este acum ca pachetul de legi electorale să nu fie modificat altfel decât de Parlament.

PSD, probleme în teritoriu

Marcel Ciolacu s-a arătat îngrijorat, vineri, de schimbările care au loc în conducerile filialelor social-democrate din țară. După ce, joi, Paul Stănescu a anunțat că demisionează de la șefia PSD Olt, iar președintele PSD Argeș Șerban Valeca anunțat, vineri, că nu va candida pentru un nou mandat. 

„Nu știu la câte conferințe urmează să mai merg cu domnul Stănescu, dar deja au început schimbări cam multe. Ieri la Olt, astăzi la Argeș. Nu știu când vom termina”, a afirmat Marcel Ciolacu, vineri, la Pitești.

Noul preşedinte al PSD Argeş este Ion Mînzînă, care s-a impus vineri, la Conferinţa de alegeri a organizaţiei judeţene, în faţa contracandidatei sale, Maria Dinu.

Ion Mînzînă a obţinut 144 de voturi, faţă de cele 70 de voturi obţinute de Maria Dinu. Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, însoţit de secretarul general interimar, Paul Stănescu, au participat, vineri, la Conferinţa de alegeri a organizaţiei judeţene din Argeş, desfăşurată la Piteşti. Pentru funcţia de preşedinte al PSD Argeş şi-au depus candidaturile deputatul Cătălin Rădulescu, Maria Dinu, administratorul public al judeţului şi Ion Mînzînă, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş. Înainte de începerea votului, Cătălin Rădulescu a anunţat că renunţă la candidatură şi că îl susţine pe Ion Mînzînă. Fostul preşedinte al PSD Argeş, senatorul Şerban Valeca, nu a mai candidat pentru un nou mandat.