Preşedintele Nicolae Timofti, primit de Klaus Iohannis: „Puteţi conta pe noi. Suntem aproape şi decişi să vă sprijinim”

Președintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe omologul său din Republica Moldova, Nicolae Timofti, aflat în vizită în țara noastră. Klaus Iohannis a declarat miercuri că România este determinată să sprijine drumul european al Republicii Moldova.

17 feb. 2016, 09:29
Preşedintele Nicolae Timofti, primit de Klaus Iohannis: „Puteţi conta pe noi. Suntem aproape şi decişi să vă sprijinim”

 Klaus Iohannis a declarat, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său moldovean Nicolae Timofti, că Republica Moldova poate miza, în continuare, pe sprijinul României pe drumul intergrării europene, inclusiv, la nivel financiar şi sub formă de ajutor umanitar.

„Puteți să contați pe noi, suntem aproape, suntem hotărâți să vă sprijinim în drumul pe care Republica Moldova l-a început de câțiva ani — drumul european”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, la conferința comună cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti.

Iohannis a spus că vizita preşedintelui Nicolae Timofti, care se află la final de mandat, are loc într-un context dificil pentru Chişinău, având în vedere situaţia politică.

„Am avut convorbiri foarte bune, foarte profunde şi cu această ocazie am evaluat situaţia din Republica Moldova şi situaţia din Europa”, a spus Iohannis.

Şeful statului a spus că este evident că sprijinul pe care România doreşte să-l dea, în special în domeniul finanţelor- împrumutul rambursabil şi ajutorul umanitar-trebuie să vină în măsura în care reformele vor fi implementate. El a mai spus că, din acest punct de vedere, a primit asigurări că măsurile sunt fezabile, iar unele au fost deja puse în practică.

El a subliniat că este nevoie de mult mai multe proiecte economice desfășurate între România și Republica Moldova, dând exemplul gazoductului.

Ceremonia a avut loc pe platoul oficial de la Palatul Cotroceni, unde, după intonarea imnurilor celor două state, președintele Republicii Moldova a dat onorul Regimentului de Gardă și Protocol, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Preşedintele moldovean, Nicolae Timofti, în vizită oficială la Bucureşti

Din delegația președintelui Klaus Iohannis fac parte consilierii prezidențiali Dan Mihalache, Ion Oprișor, Andrei Muraru, Leonard Orban, Cosmin Marinescu, Simina Tănăsescu, Laurențiu Ștefan și Sergiu Nistor, secretarul de stat în MAE Daniel Ioniță și șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă.

Cei doi șefi de stat vor avea convorbiri oficiale, după care vor susține declarații de presă.

Nicolae Timofti se va întâlni miercuri și cu premierul Dacian Cioloș și cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.