Președintele României, despre situația dramatică de la Matei Balș: ”E foarte adevărat că suntem la limită”

Klaus Iohannis a declarat în cadrul conferinței de presă organizată la Palatul Cotroceni faptul că se fac eforturi pentru a crește numărul de paturi pentru pacienții infectați cu COVID. Președintele a comentat și imaginile apărute în presă de la Matei Balș.

25 nov. 2020, 18:37
Președintele României, despre situația dramatică de la Matei Balș: ”E foarte adevărat că suntem la limită”

Președintele României a fost întrebat în cadrul conferinței de presă despre imaginile apărute în presă de la Institutuș Matei Balș din Capitală. Acesta susține că fotografiile erau făcute în zona de primire a pacienților și a recunoscut faptul că România este la limită cu numărul paturilor pentru bolnavi.

Citește și: Klaus Iohannis: Avem o tendință de scădere a infectărilor. Dar nu am învins încă virusul

”Statul român face tot timpul demersuri pentru a crește numărul de paturi și la UPU și la ATI. Atunci când am vizitat Spitalul Clinic Fundeni, am spus că numărul de paturi ATI s-a dublat. Asta s-a întâmplat printr-un foarte mare efort, atât public, cât și privat. Aceste eforturi continuă și astăzi, în cursul întâlnirii cu premierul, am discutat această chestiune și mi-au prezentat planurile pentru următoarele zile și săptămâni. Noi facem eforturi să creștem numărul de paturi. Imaginile la care vă referiți mi s-a relatat că sunt din zona de primire a pacienților. Dar e foarte adevărat că suntem la limită. Încă nu am ajuns la limita superioară pentru că vrem să fim puțin înaintea pandemiei. Sper să nu fim singuri. E important să ne ferim de virus și să nu-l dăm mai departe” , susține Klaus Iohannis.

Președintele României a anunțat că nu se va impune carantina în România

Președintele României susține că nu va impune carantina în România după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Klaus Iohannis a declarat că se vor impune măsuri zonale, acolo unde situația o va impune.

Citește și: Imagini dramatice la Institutul Balș din Capitală: Pacienții se luptă pentru viața lor și primesc oxigen pe holurile spitalului

Klaus Iohannis a declarat că se vor institui măsuri zonale, acolo unde situația o va impune. Președintele susține că România trebuie să obține rezultate pozitive, pentru că mortalitatea și gradul de ocupare al secțiilor ATI este din ce în ce mai mare.

”În acest context de carantină, lockdown, vreau să fie foarte clar. Nu există nicio intenție să promovez un așa-numit lockdown după alegerile parlamentare din 7 decembrie. Repet. Nu există nicio intenție de a intra în carantină după alegeri. Sunt politicieni care încearcă să se promoveze cu astfel de știri senzaționale” , a declarat Klaus Iohannis.