Preşedintele romantic. Scrisorile secrete de iubire, publicate într-o carte. „Mă arde din toate focurile lumii”

Unul dintre cei mai influenţi preşedinţi europeni din ultimii 50 de ani a fost un adevărat romantic. În scrisorile pe care i le trimitea amantei sale, acesta arată o faţă care până acum a fost ascunsă publicului.

07 oct. 2016, 09:15
Preşedintele romantic. Scrisorile secrete de iubire, publicate într-o carte. „Mă arde din toate focurile lumii”

Fostul preşedinte al Franţei între 1981 şi 1995, François Mitterrand, a avut o relaţie amoroasă cu Anne Pingeot, iubirea sa secretă, scrie vocea.biz. După mai bine de 20 de ani de la finalul aventurii amoroase, scrisorile pe care acesta i le trimitea vor fi publicate într-o carte numită „Lettres a Anne, 1962-1995” (Scrisori către Anne – n.red.).

Citeşte şi Vladimir Putin, vizită în Franţa pentru o întrevedere cu omologul său francez Francois Hollande

François Mitterrand şi Anne Pingeot s-au cunoscut în 1962, pe când fostul preşedinte al Franţei avea 46 de ani, era căsătorit şi avea doi copii, iar tânăra ce avea să-i devină amantă avea doar 19 ani. După o serie de scrisori în care fostul preşedinte mărturiseşte că păstrează amintirea timpului petrecut împreună, cuvintele încep să fie tot mai intime. „Cu dumneavoastră se trezesc sentimente pe care nu le-am cunoscut vreodată”, scrie François Mitterrand într-o scrisoare. Apoi, în urma unei călătorii împreună cu Anne Pingeot la Amsterdam, fostul preşedinte devine mai pasional:

„Îmi place corpul tău, bucuria care curge în mine când am gura ta, posesia care mă arde din toate focurile lumii…”, este un fragment dintr-o scrisoare din 1970. Iubirea lui François Mitterrand pentru Anne a fost un secret pentru public, care a aflat abia în 1994 despre relaţia dintre cei doi. Ultimele scrisori către Anne sunt datate în 1995, când Mitterrand şi-a încheiat ultimul mandat prezidenţial, cu un an înainte de moartea sa. „Fericirea mea este să mă gândesc la tine și să te iubesc.

Tu ai fost șansa vieții mele. Cum să nu te iubesc și mai mult?”, scria fostul preşedinte în ultima scrisoare către iubirea lui secretă. Anne Pingeot a apărut pentru prima dată în public la înmormântarea fostului lider francez, alături de soţia acestuia, Danielle Mitterrand. François Mitterrand şi Anne Pingeot au o fiică, Mazarine. François Mitterrand a murit pe 8 ianuarie 1996 la vârsta de 79 de ani în Paris.