Preşedintele rus Vladimir Putin, infractor în Finlanda: Află cum a ajuns acolo

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost înscris pe lista neagră a infractorilor din Finlanda. Cum a ajuns el acolo este o întreagă poveste, cam încurcată. 

11 apr. 2013, 17:10
Preşedintele rus Vladimir Putin, infractor în Finlanda: Află cum a ajuns acolo

Numele liderului de la Kremlin a figurat pe această listă timp de două săptămâni, iar abia acum a fost şters. Şi asta după ce presa a dezvăluit incidentul.

Registrul realizat de poliţia finlandeză cuprinde persoane suspectate că au comis sau au participat la infracţiuni pasibile cu o pedeapsă de peste şase luni de închisoare.

Potrivit publicaţiei The Australian, posturile de televiziune TV şi MTV3 au informat că numele lui Vladimir Putin a fost pus pe lista infractoirlor de către autorităţile finlandeze deoarece liderul de la Kremlin are legături cu banda de motociclişti ruşi „Night Wolves” („Lupii Nopţii”) , chiar dacă el, propriu-zis, nu este suspect de nicio crimă în Finlanda.

La rândul lor, motocicliştii „Lupii Nopţii” au explicat pe site-ul clubul lor că acest prototip s-a născut în anii 1980 din dorinţa de a-i proteja pe muzicienii care dădeau concerte ilegale în vremea fostei URSS. Autorităţile de la Helsinki şi-au cerut scuze pentru eroarea comisă faţă de preşedintele Vladimir Putin.

Din toată această gafă, cei mai şifonaţi au ieşit finlandezii. Liderului de la Kremlin nu i-a displăcut asocierea persoanei sale cu „Lupii Nopţii”ci, din contră, a afirmat că  motocicleta este „cel mai dramatic mijloc de transport”. Acum trei ani, Putin a „încălecat” un Harley Davidson şi s-a alăturat unui grup de aproximativ 5.000 de motociclişti cu ocazia unei reuniuni internaţionale a acestora în sudul Ucrainei, îmbrăcat adecvat, cu o geacă din piele neagră, încălţăminte şi mănuşi la fel şi purtând ochelari fumurii.