Preşedintele Senatului opreşte legalizarea canabisului

Legalizarea canabisului light în Italia, adoptată vineri de majoritatea parlamentară, a fost oprită marţi de preşedinta Senatului, membră a opoziţiei, relatează AFP.

17 dec. 2019, 16:03
Preşedintele Senatului opreşte legalizarea canabisului

Preşedinta Senatului, Maria Elisabetta Casellati, membră a Partidului Forza Italia (dreapta), o formaţiune care se opune, la fel ca toate formaţiunile de dreapta, legalizării canabisului light, a apreciat luni că este ”inadmisibil” amendamentul la bugetul aferent anului 2020 adoptat în comisie în Senat de către majoritatea guvernamentală şi care legalizează canabisul light (până în 0,5% THC).

Această decizie nu poate fi atacată.

Maria Casellati a luat aparent o decizie ”tehnică”, apreciind că amendamentul este străin de materia discutată, şi anume bugetul, însă verdictul său ”este în realitate foarte politic şi simbolic”, scrie cotidianul La Stampa.

Dreapta a aplaudat această decizie, iar majoritatea guvernamentală a deplâns-o la unison. ”Dacă dumneavoastră credeţi că această măsură este atât de importantă pentru majoritate, faceţi un proiect de lege” special cu privire la legalizarea canabisului light, l-a îndemnat Maria Casellati pe un deputat din Mişcarea Cinci Stele (M5S, antisistem), aflată la putere împreună cu Partidul Democrat (PD, stânga).

Cele două partide au anunţat că vor să prezinte un proiect de lege în acest sens, iar legalizarea canabisului light ar putea avea loc mai târziu, în cursul lui 2020.


loading...
Partenerii noștri