Preşedintele Serbiei, îngrijorat de prezenţa în România a celei mai bune unităţi de luptă din lume, Divizia 101 Aeroportată a SUA: „Ne apropiem de furtuna perfectă”

Președintele sârb Aleksandar Vucic consideră că desfășurarea Diviziei 101 Aeropurtate a Armatei SUA în România aduce o escaladare bruscă a situației, pe care a descris-o ca fiind "furtuna perfectă".

24 oct. 2022, 22:07
Preşedintele Serbiei, îngrijorat de prezenţa în România a celei mai bune unităţi de luptă din lume, Divizia 101 Aeroportată a SUA: „Ne apropiem de furtuna perfectă”

„Ne apropiem de ceea ce putem numi furtuna perfectă. Când ai poziții atât de opuse și când toată lumea se luptă pentru ultimele granițe. Este suficient să te uiți la forțele cu care Rusia intră acum în Ucraina. Când vezi că americanii au trimis absolut cea mai bună unitate din lume, iar aceasta este Divizia 101 Aeropurtată, au adus-o în România și au plasat la câțiva kilometri de granița cu Ucraina, atunci îți cam este clar ce ne așteaptă, fie că se va ajunge la o confruntare directă sau nu”, a spus Vucic, la o reuniune a Comitetului Central al Partidului Progresist Sârb.

Declaraţia preşedintelui Serbiei vine în contextul în care Divizia 101 Aeropurtată Americană este desfășurată în Europa, mai exact în România, pentru prima dată în 80 de ani, ea nepărăsind teritoriul SUA după Al Doilea Război Mondial, scrie agenţia Tass.

Citeşte şi Grupul de luptă al NATO din România a primit două convoaie de tehnică militară franceză

Divizia 101 Aeropurtată Americană este o unitate de infanterie ușoară, instruită să se desfășoare pe orice câmp de luptă din lume în câteva ore, gata să ia parte la război. Aproximativ 4.700 de soldați din Divizia 101 de la Fort Campbell, Kentucky, au fost trimiși în România, pentru a întări flancul estic al NATO.

„Jocurile de război atât de aproape de această graniță sunt un mesaj clar pentru Rusia și pentru aliații NATO ai Americii, că armata SUA este aici”, arăta CBS, într-un reportaj difuzat la sfârşitul săptămânii trecute.

Citeşte şi VIDEO Apocalipsa simulată pe calculator! Un război nuclear între NATO şi Rusia ar provoca „peste 90 de milioane de victime în primele ore”