Preşedintele Siriei spune că o victorie a trupelor guvernamentale în Alep ar putea grăbi pacea în Siria

O victorie a forțelor guvernamentale la Alep ar reprezenta o "etapă enormă" în vederea terminării războiului, a declarat președintele Siriei, Bashar al-Assad, într-un interviu care va fi publicat joi de un cotidian sirian.

07 dec. 2016, 20:12
Preşedintele Siriei spune că o victorie a trupelor guvernamentale în Alep ar putea grăbi pacea în Siria

În acest interviu pentru al-Watan, a cărui copie a fost primită de agenția France Presse, liderul de la Damasc afirmă că o victorie la Alep „nu înseamnă sfârșitul războiului în Siria”. „Dar, adăugă el, va fi o etapă enormă spre sfârșitul” conflictului.

Reuters îl citează de asemenea pe președintele sirian, Bashar al-Assad, care a spus că avansul recent al armatei la Alep va schimba complet cursul bătăliei în întreaga Sirie, după cum a informat miercuri o televiziune pro-Damasc, al-Mayadeen.

Stația TV menționată, care citează tot un interviu pentru publicația al-Watan, așteptat să apară joi, arată că Assad a descris Alepul ca „ultima speranță” a rebelilor și susținătorilor săi „după eșecul acestora în bătăliile de la Damasc și Homs”.

„Decizia de a elibera toată Siria este luată și Alepul este parte din aceasta”, a adăugat Mayadeen, citându-l pe Assad.

El a indicat că evoluțiile luptelor din ultimul an au condus la „rezultatele pe care le vedem astăzi”, mai relevă Reuters.