Preşedintele Socialiştilor Europeni îl avertizează pe Iohannis: „Lui Marcel Ciolacu trebuie să i se dea ocazia de a forma viitorul guvern”

Partidul Socialiștilor Europeni îl felicită pe Marcel Ciolacu pentru „victoria clară” din alegerile parlamentare și afirmă că PSD ar trebui să aibă prima șansă pentru a propune viitorul premier și pentru a prezenta un program de guvernare.

08 dec. 2020, 10:32
Preşedintele Socialiştilor Europeni îl avertizează pe Iohannis: „Lui Marcel Ciolacu trebuie să i se dea ocazia de a forma viitorul guvern”

Preşedintele Socialiştilor Europeni susţine că PSD trebuie să aibă prima şansă la a forma viitorul guvern, care să gestioneze criza medicală provocată de noul coronavirus şi pe cea economică ce va urma.

„Îi transmit cele mai călduroase felicitări lui Marcel Ciolacu și PSD. Au câștigat încrederea poporului în cursul unei campanii electorale în care guvernul s-a folosit de toată influența sa pentru a delegitima PSD.

Preşedintele Socialiştilor Europeni  susţine formarea unui guvern PSD

Ca învingător în aceste alegeri, lui Marcel Ciolacu trebuie să i se dea ocazia de a forma viitorul guvern. Președintele Iohannis trebuie să-și îndeplinească imparțial rolul său constituțional și să reflecte voința exprimată în mod clar de alegătorii români.

Trebuie să deschidă calea pentru un guvern PSD al progresului și stabilității, care să poată administra criza COVID și refacerea economică”, a declarat Serghei Stanișev, președintele PES, conform informaţiilor prezentate de Antena3.

Marcel Ciolacu a transmis şi el acelaşi mesaj şi a mulţumit liderilor europeni care îl susţin.

„Românii i-au transmis clar lui Iohannis că nu mai poate continua cu un guvern de politruci care au eșuat atât în gestionarea pandemiei, cât și pe plan economic. Este nevoie de specialiști și de soluții, iar PSD a demonstrat că este creditat de români cu încrederea necesară pentru a traversa criza sanitară și economică.

Mulțumesc partidelor europene din familia socialistă pentru susținerea efortului nostru de reconstrucție și modernizare, ceea ce ne demonstrează că parcursul PSD este unul corect”, scrie liderul PSD, Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Citeşte şi: Adrian Năstase: „A fost o veritabilă moţiune de cenzură populară împotriva lui Klaus Iohannis”