Președintele SUA Joe Biden, după întâlnirea cu Putin: „Nu am o agendă împotriva Rusiei”

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat într-o conferință de presă separată, după întâlnirea cu Vladimir Putin, că i-a spus președintelui rus că nu are o agendă împotriva Rusiei, ci „pentru poporul american”.

16 iun. 2021, 20:51
Președintele SUA Joe Biden, după întâlnirea cu Putin: „Nu am o agendă împotriva Rusiei”

Președintele SUA a catalogat tonul întâlnirii ca fiind unul bun, „un ton pozitiv”. „Unde avem diferențe, vreau ca președintele Putin să înțeleagă de ce spun ceea ce spun și de ce fac ceea ce fac”, spune Biden.

Relaţia dintre Statele Unite ale Americii şi Rusia trebuie să fie stabilă şi previzibilă, a declarat preşedintele american, Joe Biden, în conferinţa sa de presă separată după prima întâlnire cu preşedintele rus, Vladimir Putin, desfăşurată miercuri la Geneva.

Despre Alexei Navalnîi: Președintele SUA a declarat că i-a spus lui Vladimir Putin că va continua să vorbească despre cazuri în care există „îngrijorări privind încălcarea drepturilor omului” și a dat ca exemplu cazul disidentului Alexei Navalnîi.

Vladimir Putin şi Joe Biden, summit istoric la Geneva. Declarații și imagini cu cei doi preşedinţi de la întâlnirea de miercuri UPDATE
Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri, la Geneva, că a hotărât împreună cu omologul său american Joe Biden ca Rusia şi Statele Unite să lanseze consultări cu privire la securitatea cibernetică, relatează The Assciated Press.

”Noi credem că securitatea cibernetică este importantă pentru lume, în general, pentru Statele Unite în particular, dar şi pentru Rusia”, a declarat el în urma unui summit cu locatarul Casei Albe.

Atât Rusia, cât şi Statele Unite ”este necesar să abandoneze diverse insinuări, să discute la nivel de experţi şi să înceapă să lucreze în interesul Statelor Unite şi Rusiei”, îndeamnă el.

”Cele mai multe atacuri cibernetice din lume au loc din regatul cibernetic Statele Unite”, acuză Putin, care apreciază că atacurile din Canada şi din Regatul Unit urmează pe poziţia a doua şi a treia.

Victor Putin: „Navalnîi a meritat pedeapsa cu închisoarea”
Însă cele mai dăunătoare atacuri cibernetice au fost atribuite de către Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE) serviciilor militare ruse de spionaj (GRU) – ca de exemplu atacul cu virusul NotPetya, care a cauzat pagube economice estimate la zece miliarde de dolari în 2017, care a vizat companii ca gigantul Maersk, laboratorul farmaceutic Merck şi întreprinderea alimentară Mondolez.

Atât Statele Unite, cât şi Canada şi Regatul Unit efectuează operaţiuni de spionaj cibernetic, însă cele mai dăunătoare atacuri cibernetice au fost comise fie de către hackeri susţinuţi de statul rus, fie de către infractori în domeniul ransomware rusofoni, care acţionează în deplină impunitate atât în Rusia, cât şi în ţări aliate Moscovei.