Preşedintele suspendat al CJ Arad a fost scos de sub control judiciar

Curtea de Apel Timișoara a admis, luni, contestația formulată de Nicole Ioțcu, președintele suspendat al Consiliului Județean Arad, împotriva încheierii pronunțate de Tribunalul Timiș privind punerea acestuia sub controlul judiciar.

12 oct. 2015, 20:13
Preşedintele suspendat al CJ Arad a fost scos de sub control judiciar

Urmare a deciziei Curții de Apel Timișoara, Nicolae Ioțcu poate părăsi oricând dorește localitatea de domiciliu (comuna Vladimirescu, județul Arad) și se poate deplasa oriunde dorește pe teritoriul României. Însă, el nu poate părăsi țara decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar, potrivit Agerpres.

Curtea de Apel Timișoara a admis cererea de sesizare a Curții Constituționale formulată de Ioțcu, în cauza în care a fost trimis în judecată pentru trafic de influență.

Potrivit portalului Curții de Apel Timișoara, ‘soluția pe scurt’ în această speță spune că: ‘În temeiul art. 29 alin. 5 din Legea nr. 47/1992, admite contestația formulată de inculpatul I.N.P. (Ioțcu Nicolae Petru. n.red.) împotriva încheierii din data de 06.10.2015 pronunțată de Judecătorul de Cameră Preliminară din cadrul Tribunalului Timiș în dosarul 6310/30/2015. Desființează în parte încheierea contestată numai cu privire la soluționarea cererii de sesizare a Curții Constituționale. Trimite cauza spre rejudecare la aceeași instanță. Definitivă. Pronunțată în ședința publică din 12.10.2015’.

Președintele suspendat al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, a fost surprins de către procurorii DNA în data de 24 iulie a.c., primind drept mită un plic conținând 10.000 de euro. El a fost trimis în judecată de DNA Timișoara pentru trafic de influență, după ce ar fi cerut 40.000 de euro de la administratorul unei firme pentru atribuirea preferențială a unui contract, în dosar fiind judecat și un director din CJ Arad.


loading...
Partenerii noștri