Preşedintele Traian Băsescu participă sâmbătă la funeraliile fostului premier belgian Wilfried Martens

Preşedintele Traian Băsescu va participa, sâmbătă, la funeraliile fostului premier belgian Wilfried Martens, care vor avea loc în jurul orei 11,00, la catedrala Saint Bavon din Gand, Belgia, potrivit Agerpres.

18 oct. 2013, 05:51
Preşedintele Traian Băsescu participă sâmbătă la funeraliile fostului premier belgian Wilfried Martens

Potrivit Partidului Popular European, preşedintele Traian Băsescu, cancelarul german Angela Merkel, premierul Ungariei, Viktor Orban, premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili, se numără printre şefii de stat şi de guvern care şi-au confirmat prezenţa la funeralii.

De asemenea, vor fi prezenţi şi preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, dar şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Fostul premier belgian Wilfried Martens a murit în noaptea de 9 spre 10 octombrie, la vârsta de 77 de ani, anunţul decesului fiind făcut de Partidul Popular European (PPE), al cărui preşedinte a fost timp de 23 de ani.

Wilfried Martens anunţase pe 8 octombrie, printr-o scrisoare, că renunţă temporar la funcţia de preşedinte al PPE din cauza stării sale de sănătate. El a deţinut funcţia de preşedinte al PPE din 1990.

Până în prezent nu s-au furnizat amănunte privind cauzele decesului, dar se ştie că fostul premier a suferit multă vreme din cauza unor probleme cardiace.

 

VEZI SI:

Preşedintele PPE: USL a dat frâu liber unui plan care subminează statul de drept