Traian Băsescu, despre cazul Chiţoiu: Majoritatea parlamentară a refuzat investigarea unui act de justiţie

Traian Băsescu a declarat marți că majoritatea parlamentară a refuzat din nou să lase justiția liberă în contextul respingerii cererii procurorului general privind încuviințarea începerii urmăririi penale a deputatului PNL Daniel Chițoiu.
Filip Stan
11 mart. 2014, 16:15
Traian Băsescu, despre cazul Chiţoiu: Majoritatea parlamentară a refuzat investigarea unui act de justiţie

„Azi, majoriatea parlamentară şi în special PSD, au protejat investigarea unui act de corupţie la nivel parlamentar. Parlamentul a refuzat să constate încetarea mandatului pentru doi parlamentari, declaraţi incompatibili de către Înalta Curte de Casaţie. Este vorba despre Daniel Akos Mora şi Stefan Bucur Stoica. De asemenea, e un număr mare de parlamentari pentru care s-a cerut ridicarea imunităţii pentru a fi anchetaţi. E vorba despre Varujan Vosganian, Laszlo Borbely, Victor Paul Dobre, de azi şi domnul Chiţoiu. Mai avem şi parlamentari unde s-a refuzat arestarea, cum sunt deputaţii Cosma Vlad Alexandru şi Ion Stan. Pentru deputatul auto, Gheorghe Cosma, s-a acceptat imediat. E foarte mare diferenţa de tratament. Deputatul auto nu conta ca influenţă, dar când vine vorba de Vosganian, Borbely, aceştia sunt oameni cu influenţă care pot influenţa voturile când alţi parlamentari sunt la necaz”, a declarat şeful statului. 

Deputaţii au dat, marţi, aviz negativ cererii privind încuviinţarea urmăririi penale împotriva lui Daniel Chiţoiu, fostul ministru al Finanţelor. După ce Comisia Juridică a dat aviz negativ cererii, cu 16 voturi „împotrivă”, cinci „pentru” şi cinci anulate, plenul Camerei Deputaţilor a votat, de asemenea, contra începerii urmăririi penale împotriva lui Daniel Chiţoiu.

ALTE DECLARAŢII  ale lui Traian Băsescu:

Băsescu: Taxa auto nu este necesară. În buget sunt ascunşi diverşi bani care pot fi folosiţi

„Această taxă nu e necesară. În buget sunt ascunşi diverşi bani care pot fi folosiţi. Se poate rămâne în deficitul bugetar convenit dacă se eliminaă excesul de alocare de la serviciul datoriei externe, de la Ministerul Dezvoltării şi de la taxa de stâlp, care a fost introdusă un buget ca sursă de 480 milioane lei, când ea are un potenţial de 1,5 miliarde lei. Această taxă va scumpi preţurile. Degeaba avem creştere a comenzilor în industrie dacă vor creşte preţurile”, a spus Traian Băsescu.

Băsescu: Cer interzicerea partidului extremist maghiar Jobbik pe teritoriul României

„Cer public să se emită act normativ prin care prezenţa membrilor şi liderilor partidului extremist maghiar Jobbik să nu fie primit în România. Există o creştere a partidelor extremiste în Europa. Pe teritoriul României aceste partide extremiste nu au ce căuta. Comportamentul lor de la Târgu Mureş justifică această cerere”, a declarat şeful statului.

Băsescu: Mi se pare o campanie foarte puternică privind graţierea lui Gigi Becali

„Mi se pare o campanie foarte puternică şi nejustificată în privinţa lui Gigi Becali. Procedura de graţiere e farte complicată. Dacă televiziunile respective ar respecta statul de drept, ele ar citi legea care reglementează graţierea. Eu am un aviz negativ de la Ministrul Justiţiei, care e negativ, dar şi facultativ. Eu n-am făcut multe graţieri în primul mandat. Dacă veţi vedea, toate graţierile sunt în primul mandat, în al doilea nu am avut nici o graţiere. De ce? Eu plec de la altă premisă: dacă în primul mandat aveam semne de întrebare privind voinţa justitţiei de a funcţiona, în al doilea nu am mai avut motive să cred că cea mai mare parte a justiţiei nu ar funcţiona. Şi atunci: între un astfel de om şi a respecta un judecător, am ales să respect acel judecător. Un preşedinte poate face foarte mult rău prin graţieri, prin abuzurile de graţieri. Bine, nu  vreau să descurajez pe nimeni, mă voi gândi de la caz la caz. Dar nu-i voi lua medalia, decoraţia lui Gică Popescu, pentru că nu poate fi negat pentru ce a făcut el înainte de a intra în închisoare”, a declarat şeful statului. 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!