Preşedintele Tribunalului Dâmboviţa, urmărit penal de DNA, pentru luare de mită

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de Ion Miloşioiu, preşedinte al Tribunalului Dâmboviţa, pentru trafic de influenţă, în acest caz fiind reţinute marţi trei persoane care vor fi prezentate la Curtea de Apel Piteşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

28 mai 2013, 15:54
Preşedintele Tribunalului Dâmboviţa, urmărit penal de DNA, pentru luare de mită

Potrivit unui comunicat al DNA, au fost reţinuţi George Banu, pentru trafic de influenţă, Vişan Eftimie şi Gheorghe Doican, pentru cumpărare de influenţă, informează Agerpres.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de învinuitul Ion Miloşioiu, preşedinte al Tribunalului Dâmboviţa, pentru infracţiunea de trafic de influenţă. De asemenea, în dosar este cercetat şi Robert Anghel (fost Eftimie), persoană judecată în stare de arest preventiv.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în 2 noiembrie 2010, inculpatul Banu a pretins de la inculpatul Vişan Eftimie şi de la învinuitul Robert Anghel, pentru Ion Miloşioiu, judecător, preşedinte al Tribunalului Dâmboviţa, suma de 6.000 euro. DNA precizează că acesta a susţinut că are influenţă pe lângă magistrat, că Robert Anghel va fi pus în libertate în dosarul în care era judecat, în stare de arest preventiv, la Tribunalul Dâmboviţa şi că se va dispune faţă de el condamnarea cu suspendarea executării pedepsei.

„Suma de 6.000 de euro a fost pretinsă prin intermediul inculpatului Doican. La data de 7 noiembrie 2010, inculpatul George Banu a primit de la Robert Anghel şi Vişan Eftimie, prin intermediul lui Gheorghe Doican, 12.500 lei, ca parte a sumei pretinse, pe care ar fi remis-o, în aceeaşi zi, magistratului judecător Ion Miloşioiu”, se arată în comunicat.