Preşedintele turc Recep Erdogan l-a întrebat pe Klaus Iohannis, într-o întâlnire la Madrid, ce mai face Gheorghe Hagi. Ce i-a răspuns preşedintele României

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, joi, în marja participării la Summitul NATO de la Madrid, o întrevedere cu omologul turc, Recep Tayyip Erdogan, la finalul căreia cei doi oficiali au avut o scurtă discuţie despre fotbal, în care subiectul principal a fost familia Hagi.

30 iun. 2022, 19:27
Preşedintele turc Recep Erdogan l-a întrebat pe Klaus Iohannis, într-o întâlnire la Madrid, ce mai face Gheorghe Hagi. Ce i-a răspuns preşedintele României

Conform unor surse oficiale, preşedintele Erdogan l-a întrebat pe şeful statului român ce face Gheorghe Hagi. Klaus Iohannis i-a spus că acesta este bine, antrenează, are o academie de fotbal şi pregăteşte tineri fotbalişti.

Preşedintele turc a amintit şi de Ianis Hagi, fiul lui Gheorghe Hagi, despre care preşedintele Iohannis a afirmat că acesta este talentat şi un bun jucător.

„În cadrul discuțiilor, președintele României a reliefat nivelul foarte bun al relației de parteneriat strategic dintre România și Turcia, iar președintele Recep Tayyip Erdoğan a subliniat faptul că cele două țări au o relație foarte puternică. De asemenea, cei doi omologi au salutat nivelul în creștere al relațiilor economice, precum și reuniunea recentă a comisiei mixte economice”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale, după întâlnirea celor doi şefi de stat.

Citeşte şi: Joe Biden, la finalul Summitului de la Madrid: „Nu ştiu cum se va termina acest război, dar sigur Rusia nu-şi va pune ambele picioare în Ucraina”

Potrivit sursei citate, cei doi șefi de stat au convenit, de asemenea, intensificarea cooperării în domeniul energiei, cu relevanță sporită în actualul context de securitate.

„Președintele Turciei a mulțumit pentru sprijinul acordat de România în gestionarea incendiilor de vegetație care au afectat Turcia în cursul anului trecut. De asemenea, cei doi șefi de stat au abordat situația din Ucraina, precum și perspectivele de evoluție ale războiului declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, context în care Președintele României a împărtășit evaluarea părții române, inclusiv în urma vizitei efectuate la data de 16 iunie la Kiev, iar Președintele Turciei a informat cu privire la rezultatele demersurilor de mediere pe care le întreprinde.

Un alt subiect important a fost tranzitul cerealelor din Ucraina, Președintele Klaus Iohannis prezentând eforturile depuse de țara noastră pentru creșterea capacității de tranzit prin România”, se arată în finalul comunicatului de presă.

Citeşte şi: Iohannis dă vina pe USR pentru că MCV nu a fost ridicat: „S-ar putea întâmpla până la finalul anului dacă se repară legile justiţiei. Am pierdut un an în prima coaliţie după alegeri”