Preşedintele Turciei cere NATO să-şi suplimenteze eforturile în lupta împotriva terorismului

Publicat: Vineri, 08 Iulie 2016 11:21 // Actualizat: Vineri, 08 Iulie 2016 11:21 // Sursa: romaniatv.net

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut Alianței Nord-Atlantice, înaintea summitului NATO care începe vineri la Varșovia, să-și suplimenteze eforturile în lupta împotriva terorismului global și să se adapteze noilor provocări de securitate, informează Reuters.

Adresându-se reporterilor înaintea plecării spre Varșovia, joi seară, Erdogan a afirmat că va face presiuni asupra liderilor celorlalte state din Alianță pentru intensificarea eforturilor de prevenire a unor atacuri precum triplul atentat sinucigaș de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, soldat cu 45 de victime.

'Așa cum am văzut în atacurile teroriste mai întâi de la Istanbul, apoi din Irak și din Arabia Saudită, securitatea internațională devine tot mai fragilă', a comentat Erdogan.

'Concepția privind ce înseamnă o amenințare de securitate trece printr-o modificare substanțială. În acest proces, NATO trebuie să fie mai activă și să se adapteze noilor amenințări de securitate', a mai arătat șeful statului turc.

Potrivit lui Erdogan, recentul atentat de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, cel mai sângeros dintr-o serie de atacuri teroriste produse în Turcia în acest an, ar fi fost comis de militanți ai Statului Islamic originari din fosta Uniune Sovietică.

Turcia a primit pe teritoriul său aproape 3 milioane de refugiați din cauza războiului din țara vecină Siria, cu costuri însumate de 11,5 miliarde de dolari, a mai arătat președintele Erdogan.

'În calitate de țară NATO, vrem ca statele partenere să nu uite de Turcia', a subliniat el.

Turcia, stat membru NATO, se confruntă cu multiple provocări de securitate. Ankara face parte din coaliția condusă de SUA împotriva Statului Islamic, luptă împotriva unei insurgențe violente în sud-estul său cu majoritate kurdă și se confruntă cu atacuri ale unor militanți de stânga.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
NATO preşedintele Turciei Recep Erdogan terorism
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 iul 12:09
...să-și suplimenteze eforturile în lupta împotriva terorismului global și să se adapteze noilor provocări de securitate, Citește mai departe… ...
08 iul 11:36
...la Varșovia, să-și suplimenteze eforturile în lupta împotriva terorismului global și să se adapteze noilor Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
08 iul 11:35
... Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut Alianței Nord-Atlantice, înaintea...
08 iul 11:35
... Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut Alianței Nord-Atlantice, înaintea...
1
EUR
4.8737
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H