Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, vine în România săptămâna viitoare

Președintele Ucrainei este așteteptat în România săptămâna viitoare. Potrivit unor surse, Volodimir Zelenski ar veni în vizită în țara noastră pe 10 octombrie.

06 oct. 2023, 10:42
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, vine în România săptămâna viitoare

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski este așteptat în vizită în România pe 10 octombrie, anunță România TV citând surse oficiale. Aceasta ar fi prima vizită a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în România de la invazia Rusiei în Ucraina.

Citește și: Noi bombardamente aproape de granița României. Localnicii din Isaccea au filmat dronele rușilor care au atacat vama ucraineană. O navă turcă a lovit o mină marină lângă Sulina

Președintele Klaus Iohannis și omologul său ucrainean s-au întâlnit și pe 20 septembrie la New York, cu ocazia unei reuniuni ONU. De asemenea, cei doi șefi de stat au avut o întâlnire și la 1 iunie, când au semnat o Declarație comună cu privire la integrarea euroatlantică a Ucrainei. În acea declarație, președintele Iohannis menționa că ”România va susține Ucraina atât timp cât va fi necesar”.

Citește și: Cel puțin 49 de morți în regiunea Harkov, după ce o rachetă a lovit un magazin alimentar. Zelenski denunță „o crimă rusească de o brutalitate evidentă”

Vizita lui Volodimir Zelenski la București ar avea loc în contextul sprijinului constant oferit de România Ucrainei în criza cerealelor.