Preşedintele UNJR: Adunările generale ale instanţelor vor decide ce formă de protest vor adopta

Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gîrbovan, a declarat, vineri, că, în lipsa unui răspuns concret al Guvernului, fiecare adunare generală din cadrul instanțelor va decide ce formă de protest se va adopta în continuare.

23 sept. 2016, 16:38
Preşedintele UNJR: Adunările generale ale instanţelor vor decide ce formă de protest vor adopta

Sunt în continuare adunări generale care, în funcție de răspunsul Guvernului, se vor aduna din nou. E la latitudinea fiecărei adunări generale să decidă ce formă de protest adoptă în continuare. Deocamdată, nu avem niciun răspuns concret de la Guvern„, a precizat președintele UNJR, adăugând că, până săptămâna viitoare, se vor lua decizii la nivelul adunărilor generale.

Potrivit magistratului, adunările generale votează în continuare „Memorandumul privind justiția”, acesta fiind deja adoptat de mai bine de jumătate din instanțe, în majoritate curți de apel.

De asemenea, Dana Gîrbovan a arătat că este extrem de important ca Guvernul să înțeleagă că nu poate exclude hotărârile judecătorești atunci când este vorba de aplicarea legii, fiind o chestiune esențială ce ține de esența puterii judecătorești.